Putin Aasian maiden kokouksessa lauantaina: Venäjä puolustaa vakauden vahvistamista Aasiassa | TASS


"Uuden asevarustelukierroksen" estämiseksi Venäjä julisti yksipuolisesti moratorion keski- ja lyhyen kantaman ohjusten käyttöönotolle Aasian ja Tyynenmeren alueella ja muilla maailman alueilla, kunhan Yhdysvallat pidättyy käyttämästä tällaisia ​​ohjuksia, Venäjän presidentti sanoi.


NOVO-OGARYOVO, 14. marraskuuta, (TASS) - Venäjä puolustaa yhteistyön kehittämistä ja vakauden vahvistamista Aasian ja Tyynenmeren alueella, erityisesti lisääntyneiden riskien seurauksena Yhdysvaltojen irtautumisen jälkeen Keski-alueen ydinsulkusopimuksesta INF:stä, Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi Itä-Aasian huippukokouksessa videolinkin kautta lauantaina.


"Venäjä puolustaa jatkuvasti rakentavan yhteistyön ilmapiirin muodostamista ja vakauden vahvistamista Aasian ja Tyynenmeren alueella. Tämä liittyy myös sotilaalliseen ja poliittiseen alueeseen, jossa riskit ja uhat ovat lisääntyneet huomattavasti sen jälkeen, kun INF-sopimus irtisanottiin Yhdysvaltojen aloitteesta", Venäjän johtaja sanoi.

Tilanteen vakauttamiseksi ja "uuden asevarustelukierroksen" estämiseksi Venäjä julisti yksipuolisesti moratorion keski- ja lyhyen kantaman ohjusten käyttöönotolle Aasian ja Tyynenmeren alueella ja muilla maailman alueilla niin kauan kuin Yhdysvallat pidättyy käyttöön tällaisia ​​ohjuksia, Putin sanoi.

"Olemme avoimia keskustelemaan asiasta vakavasti kaikkien asianomaisten valtioiden kanssa", Venäjän presidentti sanoi.

Aasian ja Tyynenmeren alueen tulevaisuus riippuu alueen valtioiden poliittisesta tahdosta tehdä yhteistyötä yhteisen kehityksen eduksi, Putin sanoi.

"Aasian ja Tyynenmeren alueen tulevaisuus riippuu siitä, kuinka paljon voimme vakiinnuttaa kohtaavien haasteiden ja uhkien edessä ja osoittaa poliittisen tahdon yhteistyölle yhteisen ja kestävän kehityksen eduksi", Venäjän johtaja painotti.

"Tämän lähestymistavan perusteella saavutamme välttämättä tuloksia", Putin sanoi.

Venäjä on valmis antamaan panoksensa tähän yhteiseen työhön, Venäjän johtaja sanoi.

TASS

https://tass.com/politics/1223729

Kommentit