PRESIDENTTI Jinpingin ja Kiinan sota köyhyyttä vastaan, jota hän komentaa | Xinhua-uutiset


PEKING, 17. lokakuuta 2020 (Xinhua) - Kiina on tekemässä viimeisintä tekoaan absoluuttisen köyhyyden poistamiseksi. Suunnitelmaa johtaa Kiinan virallinen valtakoneisto.


VUOSI 2020 oli päämäärä Kiinan hallitukselle poistaa köyhyys. Aikaisin maaliskuussa, Jinping osallistui suureen televisioituun kokoukseen koskien köyhyyttä. Siinä, hän uudelleenasetti päivämäärän köyhyyden poistamiseksi. Sillä hetkellä hän ilmoitti poistavansa jäljelle jäävät yli 5 miljoonaa ihmistä köyhyydestä vuoden loppuun mennessä, huolimatta COVID-19 -koronapandemiasta.

Myöhään syyskuussa Jinping kertoi Kiinan olevan "vakuuttunut" saavuttaakseen päämäärän aikarajan mukaan.

Maa tulee kokoontumaan köyhyysteeman suhteen vuoden 2030:n kestävän kehityksen toteuttamisen kymmenen vuotta ennen päämäärää. Tästä hän kertoi YK:n 75. vuosipäivän istunnossa.

Hänen viimeisin neuvo julkisesti tehtiin lauantaina, jossa hän kertoi köyhyyden vastaisen taistelun olevan viime suoralla, eikä hän tule lopettamaan kamppailua kunnes voitto on selvä.

KOMENTAJA

Köyhyys on haastanut Kiinaa useita tuhansia vuosia. Sitten Kiinan kansantasavallan perustamisen vuonna 1949, varsinkin uudistuksen tehty vuonna 1978, ja köyhyyden vastainen maatalousuudistus nosti 700 miljoonaa ihmistä pois köyhyydestä.

Jinping otti vastaan historiallisen vastuun jatkaa tätä taistelua, aina sen jälkeen kun hänet valittiin pääsihteerin virkaan vuoden 2012:n marraskuun.

Vuonna 2012, 98.99 miljoonaa kiinalaista eli köyhyydessä, ansaiten alle 2300 juania, tai dollarin päivä. Maa astui jota kutsutaan kovimmaksi köyhyyden poistamiseksi koko maan historiassa. Hetki, kun köyhien määrä putoaa alle 10 prosenttiin koko maan väestön osuudesta.

Päästäkseen päämäärään, yli 10 miljoonaa ihmistä tulee poistumaan köyhyydestä joka vuosi. Se vastaa noin yhtä miljoonaa ihmistä kuukaudessa tai 20 ihmistä joka sekunti.

Noin kuukauden kuluttua puolueen johdon saatuaan, Jinping oli urhoollinen talven kylmässä ilmassa vierailemaan Hebein provinssissa. Istuen alas kansan keskuudessa, Jinping kysyi heidän toimeentuloaan. Ja oliko heillä tarpeeksi ruokaa ja vaatteita ja polttoainetta pysyäkseen lämpimänä yli kovan kylmän talven.

...

Xinhuan kirjoittajat Meng Na, Xu Lingui, ja Zhang Bowen.

Kommentit