EU saattaa hyväksyä venäläisen COVID-19-rokotteen | RT


Brysseli hyväksyy Sputnik V-rokotteen? EU harkitsee venäläisen COVID-19-rokotteen hyväksymistä, hakemus hyväksyntää varten laitettu sisälle


Euroopan lääkevirasto (EMA) ilmoitti keskiviikkona aloittaneensa neuvottelut Venäjän uraauurtavan Sputnik V -koronavirusrokotteen valmistajien kanssa.

EU: n elimen virkamiehen mukaan, joka lupaa lääkkeitä ja rokotteita ryhmässä, "kehittäjä on ottanut yhteyttä EMA: han ja he ovat parhaillaan keskusteluissa." Sääntelyviranomaiset arvioivat Sputnik V: n tiedot ennen suosituksen julkaisemista siitä, voivatko EU: n jäsenvaltioiden terveydenhuoltojärjestelmät käyttää niitä.

Kaavan kehittämistä rahoittaneen Venäjän suorien sijoitusrahastojen johtajan Kirill Dmitrievin mukaan hakemus sen hyväksymiseksi jätettiin 22. lokakuuta. Hän ehdotti, että on mahdollista, että se voidaan jopa lopulta valmistaa Saksassa.

Sputnik V: n perustanut Gamaleya-keskus ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että kliinisistä tutkimuksista saatujen tietojen viimeisin analyysi viittasi siihen, että se voi olla vielä tehokkaampi kuin aiemmin ajateltiin. Rokotteen omalle Twitter-tilille lähetetyssä lausunnossa joukkue ilmoitti, että yli 95 prosentilla potilaista, jotka saivat leuan, kehittyi immuniteetti Covid-19: lle.

Aiemmin tässä kuussa uhka puhkesi rooli johtavien eurooppalaisten päättäjien ja Unkarin terveyspäälliköiden välillä Venäjällä valmistetusta rokotteesta. Budapest on alkanut tuoda kokeellisia määriä kaavaa tutkimusta ja testausta varten, jotta tulevaisuudessa mahdollisesti tilataan lisää.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen varoitti kuitenkin kansallisia johtajia siitä, että "Euroopan lääkevirasto (EMA) arvioi kaikki tuotevalikoimamme rokotteet huolellisesti. Ne hyväksytään ja saatetaan markkinoille vain, jos ne ovat turvallisia ja tehokkaita. "

Useat muut maat ovat edenneet Sputnik V: n hyväksynnän ja hyväksynnän kanssa, ja Argentiina ilmoitti aiemmin tässä kuussa, että se tilaisi 15 miljoonaa annosta kansalaisilleen.

Russia Today

https://www.rt.com/russia/507820-brussels-negotiations-vaccine-sputnik/

Kommentit