CIA: George Floydin kuolemaa hyväksikäytettiin terroristijärjestö Al-Qaidan toimesta | BBC
CIA BBC:n mukaan: George Floydin kuolema: Al-Qaida yrittää hyväksikäyttää Yhdysvaltojen levottomuuksia

Al-Qaida yrittää aktiivisesti hyödyntää nykyisiä levottomuuksia Yhdysvalloissa tavoittamalla sekä muslimeja että muita kuin muslimeja esittäytymään "sorrettujen mestareina".


Džihadistiryhmän One Ummah -verkkolehden viimeisimmässä numerossa käytetään George Floydin viimeisten hetkien ikonista kuvaa ja graffititaiteilija Banksyn maalausta viestin toivomattomasta tuesta mielenosoittajille Yhdysvaltojen kaduilla.

Englanninkielinen asia, joka on selvästi suunnattu Yhdysvaltain kotimaiselle yleisölle, ennustaa Yhdysvaltojen ja sen poliittisen järjestelmän sekä talouden ja yhteiskunnan välittömän kuoleman.

"Aseelliset mielenosoitukset raivoavat kaikkialla Amerikassa ja sisällissota näyttää olevan tulossa", luetaan sen kommentissa. Yksi sen viesteistä on, että "edes demokraatit eivät voi auttaa sinua, mutta me voimme".

Seitsemän ratkaisua Yhdysvaltain poliisiongelmiin
Mitä Trump toteaa levottomuudesta
Miksi Yhdysvaltojen mielenosoitukset ovat tällä kertaa niin voimakkaita

Mina Al-Lami BBC Monitoringista sanoo, että al-Qaidan ja sen pääkilpailijan, Islamilaisen ryhmän (IS) lähestymistavat ovat ristiriidassa keskenään. Vaikka IS on yksinkertaisesti hämmentänyt Amerikan epämukavuutta ja ennustanut levottomuuden leviämisen muihin maihin, al-Qaida on ollut hienovaraisempi, tavoittanut ja yrittänyt kääntää amerikkalaiset versioon islamista ja sen syistä, hän sanoo.

Analyytikkomme ehdottaa, että aikakauslehden on kirjoittanut joku, jolla on hyvät tiedot USA: n tapahtumista.
Paluu

IS on viime vuosina pitkälti peittänyt Al-Qaidan. Mutta tohtori Shiraz Maher, King's College Londonin radikalisoitumisen tutkimuksen kansainvälisen keskuksen johtaja, uskoo yrittävänsä ennakoivasti osoittaa, että sillä on edelleen merkitystä maailmalla.

"Se [Black Lives Matter -protestit] on valtava ajankohtainen tapahtuma ... jolla on kaskadivaikutus kaikkialla maailmassa sekä median ja poliittisen alueen ulkopuolella kulttuuriin ja taiteeseen", tohtori Maher sanoo. "Joten al-Qaida pyrkii siirtymään tuohon tilaan ja yrittää sanoa:" Katso tässä me olemme "."

On syvä ironia siitä, että ryhmän, jolla on yksi Lähi-idän painostavimmista ja verenhimoisimmista ideologioista, pitäisi nyt esittää itsensä vihaisille amerikkalaisille puolustajana poliisin julmuutta ja systeemistä rasismia vastaan.

Al-Qaida, joka edesmenneen Osama Bin Ladenin johdolla toteutti kaikkien aikojen pahimman terrori-iskun Yhdysvaltain historiassa syyskuussa 2001, otti käyttöön sellaisen suvaitsemattomuuden säännön, kun se pysyi Irakin Fallujan maakunnassa horjuttavana ja katkaisi miesten sormet jos se saisi heidät tupakoimaan.

Siitä lähtien on syntynyt väkivaltaisia ​​sivuliikkeitä kaikkialla maailmassa, mukaan lukien IS.

Silti satunnaisista ja eristetyistä hyökkäyksistä huolimatta, kuten al-Qaidan innoittamana olleen Saudi-iskut Pensacolassa Floridassa joulukuussa 2019, molemmat ryhmät eivät ole toistaiseksi onnistuneet rakentamaan merkittävää tukea Yhdysvaltain väestölle. Tämä on selvästi ristiriidassa sen Euroopan kanssa, jonka kaupungit ovat 1990-luvulta lähtien tuottaneet lukuisia jihadistisen sympatian kannattajia.

Missä al-Qaida on nyt?
Trump vahvistaa, että Bin Ladenin poika Hamza on kuollut

Länsimaiden tiedustelupäälliköt ovat varoittaneet kuukausien ajan siitä, että al-Qaida ei ole kadonnut, vaan vain odottanut oikeita mahdollisuuksia.

Jo tänä vuonna sekä al-Qaida että IS ovat pasuunanneet tapaa, jolla Covid-19 on kärsinyt erityisen pahasti Yhdysvalloista ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta, sanomalla, että tämä on vain kostoa näiden kahden maan Lähi-idän toiminnalle. Iranissa on kuitenkin tällä hetkellä yli 175 000 tartunnan saanutta ihmistä, ja Egyptissä on nyt ilmoitettu saavan noin 2000 uutta infektiota päivittäin.
Haaste länsimaiselle tiedustelulle

Nykyään pakeneva jihadistiryhmä yrittää saada aikaan yhteisen asian Yhdysvaltojen niiden kanssa, jotka protestoivat poliisin julmuutta ja rotusyrjintää vastaan, mutta kehottaa heitä kohti väkivaltaisia ​​toimia.

Varmasti heidän väliintulonsa on mielenosoittajien kannalta epätoivottavaa, jos se huomataan.

Al-Qaeda on kielletty terroristijärjestö, joka tappoi lähes 3000 amerikkalaista 11. syyskuuta tehdyissä iskuissa ja on luvannut jatkaa amerikkalaisten kohdistamista.

Joten kuinka huolissaan Yhdysvaltojen terrorismin vastaisten virkamiesten tulisi olla? Tohtori Shiraz Maher, joka on viettänyt viimeiset 20 vuotta ryhmän ja sen ideologian tutkimiseen, uskoo, että kyse on mahdollisuuksien hyödyntämisestä.

"Tämäntyyppisen propagandan luonne on, että se yrittää aina heittää kalaverkon sinne. Heidän on vain kiinnitettävä yksi henkilö sanomaan" katso kuinka menestyksekäs kampanjamme oli, tohtori Maher sanoo.

"Ja se on suuri vaikeus, jota länsimaiden tiedustelupalvelut ja lainvalvontaviranomaiset kohtaavat yrittäessään lieventää tämän tyyppisiä uhkia."

BBC

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52999812

Kommentit