Yhdysvallat, Venäjä edistyvät uusissa START-keskusteluissa

Sopimuksen on määrä päättyä helmikuussa 2021

Yhdysvaltain ja Venäjän asevalvontaneuvottelut jatkuivat Helsingissä maanantaina, kun Uuden STARTin

kohtalo on tasapainossa. Aikaisemmat raportit osoittivat, että neuvottelut eivät sujuneet hyvin, ja Yhdysvallat vaati Moskovalta kohtuuttomia myönnytyksiä. Mutta Trumpin hallintovirkailija kertoi The Wall Street Journalille, että molemmat osapuolet edistyvät ja voivat pian sopia uuden sopimuksen puitteista.

"Tämä on ensimmäinen kerta, kun Yhdysvallat on kuullut konkreettisia ehdotuksia Venäjän federaatiosta", virkamies sanoi maanantain neuvottelujen jälkeen. ”Meillä on sopimus tulevaisuuden suhteen muodoltaan. Missä meillä on paljon tehtävää, on sisällöllisesti. "

Presidentti Trumpin asevalvontalähettiläs marsalkka Billingslea sanoi tweetissään, että maanantain kokous toi "merkittävää edistystä".

Uusi KÄYNNISTYS rajoittaa ydinaseiden määrää, jonka kukin voima voi käyttää, ja sen voimassaolo päättyy helmikuussa 2021. Venäjä on tarjonnut sopimuksen jatkamista viidellä vuodella ilman ennakkoehtoja, mutta Yhdysvallat vaatii Venäjää sopimaan uuden sopimuksen puitteista vaihdoksi uuden START: n tilapäiseen uusimiseen.

Trumpin hallinnon virkamiehen mukaan uusi kehys sisältäisi poliittisesti sitovan sitoumuksen jäädyttää ydinkärjet kummallakin puolella. Virkamies ei tarjonnut lisätietoja neuvotteluista.

Viime viikolla Moskovan asevalvontaneuvottelija, varaulkoministeri Sergei Ryabkov sanoi, että molemmat osapuolet olivat kaukana toisistaan ​​avainkysymyksissä. "Emme aio ostaa tätä uuden START-laajennuksen hinnalla, varsinkaan hinnalla, jonka Yhdysvallat haluaa meidän maksavan", Ryabkov sanoi.

Ryabkovin kommentit tulivat sen jälkeen, kun Billingslea uhkasi Venäjää ja sanoi, että uuden START-sopimuksen jatkamisen hinta nousee, jos Moskova ei hyväksy ehtoja ennen Yhdysvaltojen presidentinvaaleja.

Aikaisempien raporttien mukaan Trumpin hallinnon vaatimuksiin kuuluu lisääntynyt todentaminen, laajempi soveltamisala sopimuksen rajoissa oleville ydinaseille ja Venäjän sitoumus Kiinan osallistumiselle. Moskovan kanta Kiinan sisällyttämiseen on, että minkä tahansa monenvälisen asevalvontasopimuksen olisi oltava erillinen New Startista tai sen korvaamisesta.

Uusi START on viimeinen ydinaseiden valvontasopimus näiden kahden vallan välillä. Jos se vanhenee, Yhdysvaltojen ja Venäjän ydinaseille ei ole rajoituksia.

Dave DeCamp, 6. lokakuuta 2020.

https://news.antiwar.com/2020/10/06/us-russia-making-progress-in-new-start-talks/

Kommentit