Venäjän arktisen meren reittikuljetus 32 miljoonaan tonniin tänä vuonna - Rosatom | RT


Venäjän pohjoisen merireitin (NSR) kautta kuljetettavan rahdin määrä kasvaa jatkuvasti ja voi ylittää odotukset vuoden loppuun mennessä, sanoi valtion atomienergiayhtiön Rosatomin pääjohtaja Alexey Likhachev.

Rosatom on reitin infrastruktuuri-operaattori.

"Tämän vuoden tavaraliikenteen suunnitelma pohjoisen merireitin varrella oli 29 miljoonaa tonnia, mutta tänään ennustamme, että se ylittää 32 miljoonaa tonnia", Likhachev kertoi Rossiya 24 -kanavalle. Aiemmin hän sanoi, että vuoteen 2024 mennessä tavaraliikenteen määrä NSR: n kautta voi nousta 92,6 miljoonaan tonniin.

NSR: stä, joka ulottuu koko Venäjän arktisten ja Kaukoidän alueiden pituudelle, odotetaan olevan merkittävä kauppareitti Euroopan ja Aasian välillä kuljetettaville tavaroille.

Presidentti Vladimir Putinin mukaan reitti on "avain Kaukoidän Venäjän arktisten alueiden kehitykseen" ja tavoitteena on tehdä siitä "todella globaali, kilpailukykyinen liikenteen valtimo".

Putin suunnittelee NSR-tavaraliikenteen kasvavan merkittävästi jopa 80 miljoonaan tonniin vuodessa. Laivat kuljettavat pääasiassa nesteytettyä maakaasua, öljyä ja hiiltä.

Arktinen reitti Kaakkois-Aasiasta Eurooppaan lyhentää kuljetusaikaa puoleen verrattuna perinteisiin reitteihin Suezin ja Panaman kanavien kautta. Neuvostoliiton aikoina sitä käytettiin pääasiassa tavaroiden toimittamiseen eristetyille asutusalueille Arktisella alueella.

RT

https://www.rt.com/business/501905-northern-sea-route-shipping/

Kommentit