Venäjä on hävittänyt kaikki hermomyrkky Novichokin varastot - ulkomaantiedustelu | TASS

  • Myrkylliset ainekset eivät olleet venäläisen bloggaajan Alexei Navalnyn kehossa silloin kun hän poistui Venäjältä

    Saksaan hoitoa varteen, asiasta kertoi ulkomaantiedustelun johtaja.
MOSKOVA, 15. syyskuuta, (TASS) - Venäjä on eliminoinut kaikki kemialliset aseet, mukaan lukien Novichokin, joka on osa asetettuja sääntöjä, kertoi ulkomaantiedustelun päällikkö SERGEI NARYSHKIN medialle tiistaina.

"Kyseiset aseet olivat eliminoitu OPCW:n proseduurien ja sääntöjen mukaan, joka dokumentoitiin kunnollisesti. Mikään spekulaatio Venäjän vielä valmistavan tai pitääkseen varastoa vanhoista kemiallisista aseista ovat, tietysti, valetta," tiedustelujohtaja kertoi.

Myrkylliset aineet eivät olleet läsnä venäläisen bloggaajan Alexei Navalnyn kehossa kun hän lähti pois Venäjältä Saksaan hoitoa varten, Sergei Naryshkin kertoi.

"Ei ollut olemassa merkkejä myrkyllisistä aineista Navalnyn kehossa, niitä ei ollut yhtään. ... Kun Alexei Navalny lähti Venäjältä, hänen kehossaan ei ollut myrkkyä tai myrkyllistä ainesosaa," johtaja vakuutti.

Naryshkinin lausunto on seurausta tapahtumasta venäläisen bloggaajan Aleksei Navalnyn kanssa, joka vietiin Omskin sairaalaan 20. elokuuta sen jälkeen, kun hän tunsi huonovointisuutta Tomskista Moskovaan matkalla olevalla koneella. Hän upposi koomaan ja hänet laitettiin keuhkotuulettimeen. Myöhemmin hänet tuotiin Berliinin Charite-sairaalaan.

2. syyskuuta Saksan hallitus väitti, että Bundeswehrin toksikologit olivat tutkineet Navalnyn testinäytteitä saadakseen päätelmän, että Novichok-luokan agentti oli vaikuttanut häneen.

Maanantaina Berliini ilmoitti, että EU: n laboratoriot, myös Ranskassa ja Ruotsissa, vahvistivat Saksan johtopäätökset. Saksan ulkoministeriön mukaan Navalnyn testinäytteet otettiin kemiallisten aseiden kieltojärjestön asiantuntijoiden toimesta ja lähetettiin järjestön vertailulaboratorioihin.

Venäjän presidentin edustaja Dmitri Peskov sanoi, että Moskova oli valmistautunut kaikenlaiseen yhteistyöhön Berliinin kanssa. Hän korosti, ettei Navalnyn ruumiista ollut löydetty myrkyllisiä aineita ennen hänen kuljetustaan ​​Saksaan. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova sanoi, että Saksan ulkoministeriö ei ollut esittänyt mitään todisteita Venäjän suurlähettiläälle.

TASS

https://tass.com/politics/1200931

Kommentit