Valko-Venäjän oppositio kannustaa RAHANPESUUN: Presidentti Lukašenko | TASS, BelTA

"PROTESTIKOORDINAATTORIT YRITTÄVÄT SOTKEUTUA MAAHAN, KÄRJISTÄEN POLIITTISTA JA TALOUDELLISTA KRIISIÄ, SEKÄ ANTAVAT OHJEITA TALOUDELLISESTA VASTARINNASTA, KUTEN HE SANOVAT, TAI VERONKIERROSTA, YLEISHYÖDYLLISTEN LASKUJEN MAKSAMATTA JÄTTÄMISESTÄ, VETÄYTYMISISTÄ AMMATTILIITOISTA JA NIIN EDELLEEN," UUTISTOIMISTO LAINASI LUKAŠENKON SANOJA.


EI MITÄÄN UUTTA: Lukašenko: Länsi yrittänyt jo 10 vuotta järjestää protesteja

MINSK, 16. syyskuuta 2020, (TASS/BelTA) - Valko-Venäjän presidentti kertoi nykyhetkien orkesteroimisen rakentaneen toimineen klasissiseen yhdysvaltalaiseen värivallankumouksen tyyliin.

Valko-Venäjällä käynnissä olevien tapahtumien analyysi osoitti, että länsimaat olivat suunnitelleet maata ympäröiviä mielenosoituksia jo yli kymmenen vuoden ajan, Valko-Venäjän presidentti Alexander Lukašenko ilmoitti keskiviikkona kokouksessa maan poliittisen ytimen kanssa, BelTA-uutistoimisto kertoi.

"Vaiheittainen analyysi maan tapahtumista paljastaa Valko-Venäjän ulkoisten hyökkääjien, edes vastustajien, todelliset suunnitelmat ja taktiikat." Valtionpäämies sanoi, että viimeisen kymmenen vuoden aikana he olivat valmistautuneet huolellisesti nykyiseen kriittiseen hetkeen.

"Näkemään kaikki pelaajat kerralla paljastamaan ne kaikki. Globaalien keskusten tasolla tämä on ennen kaikkea Amerikan Yhdysvallat, tarkemmin sanottuna - heidän säätiönsä verkosto ns. demokratian tukemiseksi. Euroopassa mantereella amerikkalaiset satelliitit olivat aktiivisimpia, mukaan lukien Puola, Liettua, Tšekki ja valitettavasti myös Ukrainamme", toimisto lainasi presidenttiä.

Jokaisella näistä maista oli oma osuutensa, hän korosti. "Tšekki [toimi] pitkään resurssikeskuksena, Puola [toimi ensin] mediakanavien (Belsat, NEXTA ja muut) inkubaattorina ja sitten - alustana maanpaossa toimiville vaihtoehtoisille toimistoille. Liettua, BelNPP: n (Valko-Venäjän ydinvoimalaitos - TASS) kysymys [toimi] Valko-Venäjän ja Euroopan suhteiden pahoinpitelynä. Ukraina huolimatta jatkuvasta tuestamme sille (esimerkiksi alueellisessa koskemattomuudessa ja monissa muissa) suhteemme hengestä huolimatta siitä tuli poliittisten provokaatioiden etuvartio", Lukašenko totesi.

"Siten näemme selvästi tämän prosessin kohteet, heidän välittäjänsä ja vihollisensa", hän jatkoi. "Ohjaajien taktiikat rakennettiin tunnetun Gene Sharpin klassisen amerikkalaisen värikierroksia käsittelevän oppikirjan mukaisesti. Nyt voimme katsoa taaksepäin ja analysoida maamme tuhoamisen skenaarion kaikkia vaiheita, jonka olemme onneksi torjuneet, ja jonka ei koskaan enää annetan tapahtua", hän lisäsi.

Suunnitelmat sotkeutua Valko-Venäjään kriisissä

Alexander Lukašenko väitti, että protestikampanjan koordinaattorit pyrkivät vetämään maan pitkittyneeseen poliittiseen ja taloudelliseen kriisiin.

"PROTESTIKOORDINAATTORIT YRITTÄVÄT SOTKEUTUA MAAHAN, KÄRJISTÄEN POLIITTISTA JA TALOUDELLISTA KRIISIÄ, SEKÄ ANTAVAT OHJEITA TALOUDELLISESTA VASTARINNASTA, KUTEN HE SANOVAT, TAI VERONKIERROSTA, YLEISHYÖDYLLISTEN LASKUJEN MAKSAMATTA JÄTTÄMISESTÄ, VETÄYTYMISISTÄ AMMATTILIITOISTA JA NIIN EDELLEEN," UUTISTOIMISTO LAINASI LUKAŠENKON SANOJA.

"Valko-Venäjän skenaario 2020 koostuu seoksesta, joka sisältää tehokkaimpia epävakauttamisen väri- ja vallankumoustekniikoita ja joita on testattu useissa maissa. On selvää, että panos on mielenosoitusten laajuudessa ja kestossa, Tiedämme vastuuhenkilöt, jotka pyrkivät tiettyihin tavoitteisiin Valko-Venäjällä, joten emme rentoudu ja olemme valmiita vastaamaan kaikkiin haasteisiin", Valko-Venäjän presidentti sanoi.

Kommentit