USA:n KOROT NOUSUUN? Kiina vinkkaa dollareiden dumppauksen puolesta | SchiffGold.com


Kiinan signaloi kaatavansa lisää Yhdysvaltain velkapapereita bondeja. Kiinalaiset ovat edelleen Yhdysvaltain velan toiseksi suurin haltija, vain Japanin jälkeen.

Kiinalaiset uhkaavat kaataa Yhdysvaltojen keskuspankin, vaikka liittohallitus lainaa rahaa kamalalla korolla. Jos kiinalaiset seuraisivat sitä, se voi aiheuttaa tuhoa joukkolainamarkkinoilla ja lähettää korkoja nousuun huolimatta keskuspankin parhailta pyrkimyksiltä pitää ne alhaalla.

Yhdysvaltojen julkisen talouden alijäämä vuonna 2020 nousi elokuussa yli 3 biljoonan dollarin. Ja kongressi harkitsee lisää menoja. Valtiovarainministeri Steve Mnuchin vaati äskettäin lisää finanssipoliittisia elvytystoimia ja sanoi, että "nyt ei ole oikea aika huolehtia alijäämän kutistumisesta".

Sillä välin kiinalaiset ovat hitaasti luopuneet Yhdysvaltojen Fed-bondi-velkapapereista viime vuosien aikana. Huipulla Kiinalla oli noin 1,32 biljoonaa Yhdysvaltain velkaa. Se on pudonnut noin 1,07 biljoonaan dollariin edellisestä Treasury International Capital -tietoraportista. Kesäkuun 2019 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana kiinalaiset myivät itselleen 38 miljardin dollarin Yhdysvaltain velan.

Vaikka äskettäin myydään, kiinalaiset ovat edelleen Yhdysvaltain velan toiseksi suurin haltija, vain Japanin jälkeen.

Global Timesin äskettäin julkaiseman artikkelin mukaan Kiina voi edelleen vähentää omistustaan ​​noin 800 miljardiin dollariin, kun Amerikan "liittovaltion alijäämä lisää oletusriskejä ja Trumpin hallinto jatkaa kivuliaita hyökkäyksiä Kiinaan.

Global Timesin omistaa People’s Daily, Kiinan kommunistisen puolueen virallinen julkaisu.

Kommentit