ULKOMINISTERI Lavrov: Venäjä tukee YK:n pääsihteerin kutsua maailmanlaajuiseen tulitaukoon... | TASS


  • YK JUHLI 75-VUOTISPÄIVÄÄNSÄ.
  • Ministerin mukaan, kylmä sota joka alkoi pian YK:n luomisen jälkeen esti globaalia järjestöä täysin saavuttamasta sen täysinäistä potentiaalia.

YK, 22. syyskuuta 2020, (TASS) - VENÄJÄ tukee YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin vetoomusta maailmanlaajuisen tulitauon puolesta samalla kun koronaviruspandemiaa koetaan tällä hetkellä, kertoi Venäjän ulkoministeri Lavrov TASS:in mukaan.

"Venäjän federaatio uskoo YK:n pääsihteerin vetoomuksen maailmanlaajuisen tulitauon puolesta, COVID-19 -koronaviruspandemian aikana, olevan erittäin ajankohtainen ja hyvin ajoitettu, ja CSTO:n jäsenvaltiot kannattavat tätä," hän kertoi videolausunnossaan kollektiivisen puolustusliitto CSTO:n puolesta YK:n yleisistunnossa korkeatasoisessa kokouksessa juhlistaakseen YK:n 75-vuotispäivää.

Minsterin mukaan kylmä sota alkoi piakkoin YK:n luomisen jälkeen ja esti kyseistä maailmanlaajuista organisaatiota täysimittaisesti toteuttamaan sen luovan potentiaalinsa.

"UUSI TOIVO SYNTYI vain 44 vuotta jälkeenpäin, kun Berliinin muuri kaatui merkkinä geopoliittisen vastakkainasettelun päätökseksi kahden erilaisen järjestelmän välillä. Tämä ei kuitenkaan ollut vain sotilaallisen vastakkainasettelun loppu, mutta myös tulevan epäluottamuksen, epätasa-arvoisuuden, ja uuskolonialististen ajatusten, sekä myös rakentavan yhteistyön tekemisen ajan alku jolla on jaettu tulevaisuus," hän kertoi.

"On valitettavaa, että sotilaalliset konfliktit jatkuvat nykyään rauhattomasti eri alueilla, joita täydentävät monet haastavat uhat, joita maailma on tänään kohdannut: kansainvälinen terrorismi, huumekauppa, tietoverkkorikollisuus ja ilmastonmuutos", ulkoministeri jatkoi. "Tänä vuonna tähän luetteloon lisättiin toinen suuri haaste: koronaviruspandemia, joka aiheutti vakavia sosioekonomisia ja muita kriisejä."

Lavrov venäläisen uutistoimisto TASSin mukaan.

Kommentit