Työväenluokan on vaadittava Julian Assangen vapauttamista | WSWS

Lontoon Old Baileyssa pidetyn Julian Assangen jatkaman luovuttamiskäsittelyn ensimmäisenä päivänä maa, joka ylpeilee siitä, että se on yksi maailman vanhimmista demokratioista, upposi tina-diktatuurin tasolle.

WikiLeaksin perustaja Assange on paljastanut sotarikokset, kidutuksen, valtion valvonnan sekä Yhdysvaltojen ja muiden imperialististen voimien diplomaattiset salaliitot. Mutta hänet toimitettiin tuomioistuimelle sellistä, joka oli erittäin turvallisessa vankilassa merkitsemättömässä pakettiautossa, sen jälkeen kun hänet oli vangittu huonommissa olosuhteissa kuin murhasta syytetyt. Old Baileyn alla olevissa soluissa hän pystyi tapaamaan lakimiehensä henkilökohtaisesti ensimmäistä kertaa kuuden kuukauden aikana ja tarkasteli ensimmäistä kertaa omien tapaustensa lopullisia kirjallisia huomautuksia.

Ulkopuolella hänen kollegalleen, WikiLeaksin päätoimittaja Kristinn Hrafnssonille, evättiin pääsy tuomioistuimeen, samoin kuin tutkivaan veteraanijohtajaan John Pilgeriin. Aikaisemmin sinä aamuna 40 oikeudenkäynnin tarkkailijaa, mukaan lukien Amnesty Internationalin ja Toimittajat ilman rajoja -asiakkaiden edustajat, sekä EU: n parlamentin jäseniä, saivat etäyhteyden kuulemistilaisuuteen, jonka piirituomari Vanessa Baraitser peruutti. Perusteluna hän viittasi Orwellin sanoin tarpeeseen suojella "tuomioistuimen koskemattomuutta".

Amnesty Internationalin edustaja sanoi: "Teemme oikeudenkäynnin seurantaa kaikkialla maailmassa, viikko viikossa, ja todellakin tunnustetaan kaikkialla maailmassa akkreditoituna oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin tarkkailijana. Meiltä evättiin fyysinen pääsy tuomioistuimeen ensimmäisen kerran, kun haimme asiaa elokuussa. Sitten meille myönnettiin kuusi etäseurantapaikkaa, jotka vain muutama päivä sitten vähennettiin yhdeksi. Ja nyt olemme huomanneet tänä aamuna, että yhdestä paikasta on evätty. "

Amnesty antoi vastauksen Assangen kohtelusta vasta tänä vuonna 21. helmikuuta. Mutta Yhdistyneessä kuningaskunnassa on nyt käynnissä niin alasti näyttelykokeilu, ettei edes sen online-pääsyä Old Baileyn menettelyihin voida sietää.

...


Kommentit