TASS lyhyesti keskiviikkona: Nato paukuttelee henkseleitä ja Venäjän vastaiset uudet "retoriset" talouspakotteet: Ei pysyviä vaikutuksia


POLITIIKKA

Keskiviikon huippujuttu: Nato paukuttelee lihaksiaan lähellä Valko-Venäjän rajaa | TASS

Tällä hetkellä Brestin alueella toteutettavien Venäjän ja Valko-Venäjän Slavic Brotherhood-2020 -nimisten harjoitusten aikana Nato on järjestänyt Liettuassa Tobruq Legacy 2020 -nimisiä kansainvälisiä harjoituksia maanantaista lähtien. Harjoituksiin osallistuvat Liettuan, Viron, Italian, Yhdysvaltojen, Latvian, Puolan, Ranskan, Slovakian ja Unkarin ilmapuolustusjoukot. Minsk pitää näitä tekoja provokaationa, Nezavisimaya Gazeta kirjoittaa. Samaan aikaan Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov ilmoitti, että Moskova vetäytyy Valko-Venäjän rajalle sijoitetusta voimavarannosta.

Asiantuntijoiden mukaan tämän Moskovan askeleen tarkoituksena oli estää eskaloituminen. Venäjällä ei ole odotettavissa pysyvää sotilaallista läsnäoloa Valkovenäjällä kahden siellä sijaitsevan sotilaallisen tilan (Volgan tutka-asema ja Venäjän laivaston 43. viestintäkeskus) lisäksi.

"Lisääntyneet Naton liikkeet unionin valtion rajojen lähellä ovat varmasti huolestuttava tekijä. Moskova ja Minsk ovat jo kehittäneet strategian tämän torjumiseksi", sanoi puolustusministeriön varapäällikköjen liiton liiton (MEGAPIR) johtaja Alexander Kanshin. ) ja on Venäjän kansalaiskamarin jäsen. Samaan aikaan hän on varma, että "liiton ei odoteta ryhtyvän todellisiin sotatoimiin Valkovenäjää vastaan". Maan edessä on sisäpoliittinen konflikti, joka tulisi ratkaista ilman minkäänlaista ulkomaista puuttumista asiaan, asiantuntija sanoi ja huomautti, että kukaan lännessä ei etsi sotaa Venäjän ja sen liittolaisten kanssa.

TALOUS

IZVESTIAN mukaan Venäjään kohdistuneet niin kutsutut Nalvalnyi-asetuksen pakotteet eivät vaikuta maan markkinoihin mitenkään.

Venäjän markkinoilta ei ole tullut vielä vastausta lisätalouspakotteisiin maata kohtaan. Izvestian haastattelemat sijoittajat reagoivat asiaan maltillisesti, eikä niiden uskota oleellisesti vahingoittavan Venäjän maan taloutta.

Asiantuntijoiden mukaan pakotteet koskevat lisäksi yksityishenkilöitä. Pakotteet ovat lähinnä retoriittisiä.

Lähde: Pressikatsaus/uutistoimisto TASS, keskiviikkona 16.9.2020.

TASS

https://tass.com/pressreview/1201331

Kommentit