Putin: Toinen COVID-19-rokote rekisteröidään pian Venäjälle, kertoo TASS | Keskiviikon katsaus

  • Koronapandamia-ohjelmiin menee lähes puoli biljoonaa ruplaa liittovaltion varoista...
  • Putin pani merkille myös muita terveydenhuoltojärjestelmän saavutuksia koronaviruksen torjunnassa

Moskova, 23. syyskuuta 2020, (TASS) - Venäjän presidentti Vladimir Putin on toistanut, että pian toinen kotimainen koronavirusrokote rekisteröidään myös Venäjällä.

"Pian myös toinen koronavirusta koskeva rokote rekisteröidään", valtionpäämies sanoi keskiviikkona Kremlissä tapaamassaan venäläisiä senaattoreita. Kuten liittovaltion kuluttajaoikeuksien ja ihmisten hyvinvoinnin valvontaviranomaisen lehdistöpalvelu ilmoitti aiemmin, toisen rokotteen rekisteröintimenettely on tarkoitus saada päätökseen 15. lokakuuta mennessä. Ensimmäinen rokote, nimeltään Sputnik V, rekisteröitiin 11. elokuuta.

Putin pani merkille myös muita terveydenhuoltojärjestelmän saavutuksia koronaviruksen torjunnassa. "Uusia lääketieteellisiä keskuksia on jo rakennettu ja otettu käyttöön, jotka ovat valmiita toimimaan nykyaikaisina tartuntatautien sairaaloina, lääkevaraus ja suojavarusteet on luotu. Tutkijoistamme kehitettiin ensimmäisenä maailmanlaajuisesti rokote, joka pystyy suojaamaan koronavirukselta "presidentti lueteli. Hän totesi myös, että "lääkärit hallitsivat tehokkaita menetelmiä koronaviruksen ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi".

"Koronaviruksen torjunnasta saatuja kokemuksia on ehdottomasti käytettävä ja käytetään alueellisten ohjelmien toteuttamiseen terveydenhuollon ensisijaisen osan nykyaikaistamiseksi. Tällöin sekä hallituksen, terveysministeriön ja federaation yksiköiden että erikoistuneiden asiantuntijoiden tulisi tehdä tiivistä yhteistyötä, joten on päätetty lykätä näiden ohjelmien käynnistämistä kuudella kuukaudella ja aloittaa ne 1. tammikuuta 2021", presidentti selitti. Hänen mukaansa "finanssipoliittisten kysymysten ja talouden" kutistumisen "ja tulojen laskiessa oli edettävä erittäin varo§-­vasti".

"Emme kuitenkaan peruuta näitä ohjelmia, me vain siirrimme niitä vähän, <...> mutta niiden pitäisi alkaa 1. tammikuuta 2021", hän huomautti. "Varojen kokonaismäärä ei ole muuttunut - lähes puoli biljoonaa ruplaa liittovaltion varoista ja 50 miljardia [ruplaa] alueellisia resursseja", Putin täsmensi.

"Pelkästään ensi vuonna liittovaltion budjetissa on varattu 90 miljardia ruplaa näiden ohjelmien toteuttamiseen, nämä varat on suunnattava nykyisten korjaamiseen ja tarvittaessa uusien sairaaloiden, klinikoiden, ensiapukeskusten rakentamiseen. joten he täyttävät kaikki modernin lääketieteellisen avun tarjoamisen vaatimukset kansalaisille ", presidentti totesi. Hän mainitsi myös tarpeen varmistaa "hoitohenkilökunnan koulutus, jotta he voivat käyttää huipputekniikan diagnostiikka- ja hoitomenetelmiä, digitaalista tekniikkaa ja telelääketiedettä".

TASS

https://tass.com/science/1204343

Kommentit