KUOLEMANVAARA ja "115 tuhatta" COVID-19 -koronavirustapausta USA:n VANKILOISSA | TruthOut.org


KUOLEMANVAARA vangeilla johtuen koronaviruksen pandemiakriisistä.

Esther Arias soitti 10. huhtikuuta pojalleen videopuhelun ja pyysi häntä suoratoistamaan puhelua Facebook Live -palvelussa.


Arias halusi suuremman yleisön tietävän, kuinka liittovaltion vankila Danburyssä Connecticutissa käsitteli COVIDiä. Yksi nainen oli hänen mukaansa ollut positiivinen kolme kertaa - mutta pysyi asunto-osastolla. Neljä muuta naista oli asetettu karanteeniin, sitten hänen asunto-osaansa, hän sanoi.

Maaliskuussa oikeusministeri William Barr käski liittovaltion vankilajärjestelmää ylläpitävää vankilatoimistoa laajentamaan matalan riskin kotona pidettyjen vankien ennenaikaista vapauttamista. Mutta Arias kertoi pojalleen, että Danburyn virkamiehet "valitsivat vain vankeja, joilla on jo [vapauttamispäivä]". Tämä jätti itsensä ja monet muut naiset, jotka kaikki oli jo luokiteltu vähäriskiseksi uusiutumisriskiksi, juuttuneena tungosta asuntoloihin toivoen epätoivoisesti välttävänsä COVID-tartunnan välttämistä. He alkoivat pyytää perheitään soittamaan Barrin toimistoon ja vaatimaan läheistensä vapauttamista.

Kaksi päivää myöhemmin Arias soitti taas pojalleen. "Tarvitsemme todella apuasi", hän pyysi häntä ja ystäviä Facebookissa. Hän toisti, että nainen, jolla oli kolme positiivista tulosta, pysyi asunto-osastolla, jota hän kuvaili "varastoksi, jossa oli kennoja". Makuusalit on jaettu hytteihin, joissa on kaksi kerrossänkyä noin neljän metrin päässä toisistaan. Väliseinä ei useinkaan saavuta kattoa, minkä seurauksena yläkerrassa olevat naiset nukkuvat vierekkäisen kaapin yläkerrassa olevan naisen vieressä. Jokaisessa makuusalihuoneessa on 160-170 vuodetta ja kolme kylpyhuonetta.

"Olemme alttiina virukselle", Arias ilmoitti suoratoistossa ja kehotti katsojia ottamaan yhteyttä Barrin toimistoon ja vaatimaan lisää julkaisuja estääkseen COVID: n leviämisen.

Kaksi viikkoa myöhemmin Arias soitti 43 sekunnin videopuhelun ilmoittaakseen, että hänen kerrossänky oli positiivinen ja joutunut sairaalaan. "Tällä hetkellä he vievät noin 30-henkilöitä keittiöön, koska karanteeniin ei ole paikkaa", hän sanoi. "Ole hyvä, kuka vain voi auttaa meitä ... auta meitä", hän anoi.

Sinä päivänä Arias kertoi myöhemmin Truthoutille, että hänen kerttatoverinsa oli ollut erittäin sairas. Arias ja muut pyysivät toistuvasti päivystävää luutnanttia soittamaan ambulanssi. Kun luutnantti kieltäytyi, yksikön 58-vuotias transmies Marius Mason kutsui asianajajansa varoittamaan häntä siitä, että naiselta evätään lääketieteellinen apu. Vastauksena luutnantti uhkasi häntä kurinpitolipulla toisen vangittuneen henkilön paljastamisesta. (Viime kädessä Mason ei saanut lippua, mistä olisi voinut aiheutua rangaistuksia, kuten eristäminen ja "etuoikeuksien" menetys, kuten puhelimen aika ja sosiaalinen kontakti muiden vankilassa olevien kanssa.)

LUE LISÄÄ:

Kommentit