KORONAKRIISI: Synkät ennusteet Venäjän taloudesta "eivät" pitäneet paikkansa: Alexei Kudrin | RT


Koronaviruskriisi ei ole yhtä paha Venäjälle kuin vuoden 2008:n finanssikriisi, Russia Today

Alexei Kudrin kertoi asiasta venäläiselle uutiskanava RT:lle (Russia Today).

Venäjän talous toimii paremmin Covid-19 -pandemain aikana kuin se toimi maailmanlaajuisen finanssikriisin aikana, Venäjän tilikammion päällikkö ja entinen valtiovarainministeri Aleksei Kudrin sanoi yksinoikeudella haastattelussa RT:lle.

Banker-lehti valitsi Alexey Kudrinin vuoden "valtiovarainministeriksi 2004" ja Euromoney-lehti "vuoden valtiovarainministeriksi 2010". Vuonna 2005 hänelle myönnettiin Isänmaan ansioiden kunniamerkki.

Professori, kirjoittaja yli 30 taloustieteestä ja rahoituksesta.
Kudrin oli aiemmin 21st Century Councilin ja The WorldPost Advisory Councilin jäsen.

Vaikka yksikään maa maailmassa ei ollut valmistautunut pandemiaan, Venäjä nousi haasteeseen melko hyvin, Kudrin sanoi. Kansantalouden odotetaan edelleen kohtaavan ankaria taloudellisia seurauksia, ja se saattaa laskea neljän ja viiden prosentin välillä, mutta tämä lasku on edelleen vähemmän dramaattinen kuin aikaisemmissa synkissä ennusteissa ennustettiin, hän selitti.

Nykyinen taloustilanne on varmasti parempi kuin pandemian alussa ennustettiin ”, Kudrin kertoi RT: lle. "Useista syistä Venäjä näyttää nyt paljon paremmalta kuin vuonna 2009, jolloin talous laski kahdeksan prosenttia."

Hän totesi, että toisin kuin edellisessä taantumassa, nykyinen kriisi on pakottanut monet yritykset lopettamaan toimintansa. Siksi venäläiset yritykset, joista suurin osa ei saanut merkittävää valtion apua, ja venäläiset tarvitsevat nyt lisätukea, Kudrin painotti. Samanaikaisesti lisätukea tarvitaan, jos koronaviruksen puhkeamisen toinen aalto johtaa uusiin rajoituksiin.

"Köyhyydessä elävien ihmisten määrä on kasvanut yli miljoonalla vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla", Kudrin lisäsi, että tämä luku on tällä hetkellä yli 20 miljoonaa. ”Hallituksen on toteutettava toimenpiteitä köyhyyden vähentämiseksi ja ihmisten auttamiseksi. [Sillä] on varat siihen. "

Hän ehdotti, että hallitus voisi tehdä poikkeuksen sääntöön, jonka mukaan kaikki verotulot, jotka saadaan yli 42 dollarin tynnyrin öljyn hinnasta, on maksettava Venäjän kansalliseen hyvinvointirahastoon. Virkamiehen mukaan, jos hallitus käytti kolmanneksen tai jopa puolet hyvinvointirahaston varastoistaan, se ei olisi kriittistä tällaisissa ennennäkemättömissä olosuhteissa.

Kudrinin mukaan pandemia ei ole täysin muuttanut Venäjän suunnitelmia Kansainvälisen korkeimpien tarkastuslaitosten järjestön (INTOSAI) puolesta, jonka puheenjohtajaksi se tuli viime vuonna. Viimeisen Moskovassa vuonna 2019 pidetyn INTOSAI-foorumin aikana Kudrin sitoutui edistämään teknologisen kehityksen tehokasta käyttöä ja lisäämään julkishallinnon avoimuutta.

Pandemia on pakottanut Venäjän "tekemään joitakin vakavia muutoksia", Kudrin sanoi. Hän selitti, että niin kutsutun strategisen tarkastuksen kehittäminen - jonka tarkoituksena on selvittää, onko käytetyillä varoilla saavutettu asetettuja tavoitteita - ja tarkastuksen digitalisointi ovat nyt elimen päätehtävä. Venäjä on myös perustanut erityisen asiantuntijakomitean auttamaan eri maiden tilintarkastajia reagoimaan Covid-19: een, mukaan lukien valtiontuen ja muiden tukitoimenpiteiden arviointi.

RT (Russia Today, www.rt.com)

https://www.rt.com/business/501906-russia-coronavirus-crisis-kudrin/

Kommentit