HUIPPUTEKNOLOGIA, Putin: Venäjän ydinlääketuottajia tuetaan WTO: n sääntöjen mukaisesti, hän sanoo TASSin mukaan


“Venäjän viranomaiset ovat jo tehneet päätöksiä, jotka luovat etuja kansallisille valmistajille, ja aikovat "edistää tätä ajatusta", Putin sanoi

Moskova, 23. syyskuuta 2020, (TASS) - Venäjän viranomaisten olisi tuettava kansallisia korkean teknologian tuotteiden valmistajia, myös ydinlääketieteen alalla, rikkomatta WTO: n periaatteita, Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona tapaamisessa ydinteollisuuden asiantuntijoiden kanssa.

Venäjän viranomaiset ovat jo tehneet päätöksiä, jotka luovat etuja kansallisille valmistajille, ja aikovat "edistää tätä ajatusta", Putin sanoi. "Olet varmasti tietoinen taloustieteilijöidemme liberaalin osan lähestymistavasta; siihen liittyy kilpailua, jota on noudatettava kotimarkkinoilla. Olen kuitenkin samaa mieltä siitä, ettemme koskaan saavuta tällaista kilpailua, koska valmistajille tarjotaan jatkuvasti piilotukea ulkomailla. Meidän pitäisi tarjota tukea valmistajillemme rikkomatta WTO: n periaatteita ja teemme niin", valtionpäämies sanoi.

Tällaiset päätökset on jo tehty tällaisten hankintojen soveltamisalan sääntelystä, Putin sanoi. "Lainaus on erillinen aihe, se tarkoittaa tiukempia päätöksiä, mutta jatkamme tämän aiheen käsittelyä", presidentti lisäsi.

Esimerkiksi ydinlääketieteellinen kuvantaminen käyttää pieniä määriä radioaktiivista ainetta erilaisten sairauksien diagnosointiin, arviointiin tai hoitoon. Näitä ovat monen tyyppiset syövät, sydänsairaudet, maha-suolikanavan, hormonaaliset tai neurologiset häiriöt ja muut poikkeavuudet.

TASS

https://tass.com/science/1204343

Kommentit