Xinhua kertoo kiinalaisen TikTokin olevan selvä vaihtoehto "petolliselle" Facebookille sosiaalisessa mediassa

Vaihtoehtona Facebookille 
seisoo kiinalainen Tiktok...

2020-08-05 01:58:22 GMT 2020-08-05 09:58:22 (Pekingin aika) Xinhua English
  • Yhdysvaltain presidentti Donald Trump asettaa 15. syyskuuta TikTok-oston määräajaksi. Muuten hän sulkee sovelluksen Yhdysvalloissa.
  • Videonjako-sovelluksen omistaa kiinalainen yritys ByteDance. Sillä on Yhdysvalloissa noin 70 miljoonaa kuukausittain aktiivista käyttäjää.
- Trumpin hallinto on viikkojen ajan toistuvasti kohdistanut yritystä vetoamalla amerikkalaisten käyttäjien yksityisyyteen ja turvallisuuteen. TikTok on kumonnut nämä väitteet ja todennut, että se on plagioinut ja leviänyt kilpailijan Facebookista.

Yhdysvaltain kiellon uhreja ja kilpailevan Facebookin leviämiä vastaan ​​suositulla videonjako-sovelluksella TikTokilla on velvollisuus vastata siihen, mitä tarkkailijat kuvaavat pyrkimykseksi purkaa kiinalaisomistuksessa oleva yritys ja hyödyntää omia kaupallisia, poliittisia etujaan ja monopolistaa tekniikka taloudessa.

Videoalustan omistaja ByteDance sanoi maanantaina julkaistussa lausunnossa globaaliksi yritykseksi tultuaan, että sillä on "edessään kaikenlaisia ​​monimutkaisia ​​ja käsittämättömiä vaikeuksia, mukaan lukien jännittynyt kansainvälinen poliittinen ympäristö, eri kulttuurien törmäykset ja konfliktit ja plagiointia ja leviämistä kilpailijan Facebookista. "

Yhtiö lupaa pyrkiä näkemykseen globalisaatiosta, noudattaa tiukasti paikallisia lakeja ja puolustaa aktiivisesti oikeutettuja etujaan ja oikeuksiaan.

PLAGIARISMIN TODISTUS

Bytedancen väitteillä Facebookin plagioinnista on kaksi näkökohtaa, Pekingin Internet-markkinoiden analyytikko Zhang Xiaorong sanoi.

Facebook julkaisi Lasso-nimisen knockoff-sovelluksen vuonna 2018, mutta se epäonnistui pian. Viime vuoden marraskuussa Facebook julkaisi Instagram Kelat, joissa on myös erittäin identtiset ominaisuudet kuin TikTokissa, ja viettää paljon rahaa mainostaakseen sovellusta useissa maissa, Zhang sanoi.

Facebook on mainonnut uutta sovellusta Brasiliassa, Ranskassa, Saksassa ja viime aikoina Intiassa, hän sanoi.

TikTokin toimitusjohtaja Kevin Mayer mainitsi kaksi copycat-tuotetta artikkelissa yrityksen verkkosivustolla viime viikolla.

"TikTokissa olemme tyytyväisiä kilpailuun. Uskomme, että reilu kilpailu tekee meistä kaikista parempia. Niille, jotka haluavat lanseerata kilpailukykyisiä tuotteita, sanotaan, että tuo se käyttöön. Facebook julkaisee jopa toisen kopioitu tuotteen, Rullat (sidottu Instagramiin) toisensa jälkeen copycat Lasso epäonnistui nopeasti ", Mayer kirjoitti.

Mayer surmasi Facebookin "pahanlaatuisia hyökkäyksiä", jotka olivat naamioituneet isänmaallisuuteen, ajaakseen TikTokin pois Yhdysvalloista.

Hän lisäsi, että yhtiö on valmis ryhtymään kaikkiin tarvittaviin toimiin varmistaakseen sen saatavuuden ja menestyksen pitkällä aikavälillä.

"Facebook on menestynyt melko huonosti lyhyiden videoiden alalla, ja sitten se käynnisti kaksi TikTokia muistuttavaa sovellusta. Looginen ja tosiasiat puhuvat kopioinnin määrästä. Jopa Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ei kieltänyt sitä itse", kertoi perustaja Huang Yuanpu. EqualOceanista, johtavasta teknologiamedia- ja sijoitustutkimusyrityksestä Kiinassa.

UHAT KESTÄVÄT

Yhdysvaltain hallitus uhkasi kieltää TikTok-videosovelluksen maanantaina varjolla vapaiden ja oikeudenmukaisten markkinoiden sekä kansallisen turvallisuuden huolenaiheiden ylläpitämisestä. Kyseessä on teeskentely, jota käytetään yleisesti syrjimään kiinalaisia ​​yrityksiä ja sijoituksia.

Puhuessaan Valkoisen talon toimittajille tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vahvisti olevansa avoin kaupalle, jossa Microsoft Corp. tai muut yhdysvaltalaiset yritykset ostavat yhden suosituimmista videonjako-sovelluksista. Hän asetti 15. syyskuuta määräajaksi TikTokille löytää Yhdysvaltain ostaja tai kasvot suljettiin maasta.

"Alustan kohtalo on edelleen epävarma, mutta yksi asia on selvä: Sen kieltäminen upottaisi demokratian perusperiaatteet", kirjoitti Wiredin päätoimittaja Nicholas Thompson artikkelissa, jonka otsikko on "TikTok-kielto - Hypokriisi".

"Kaksi tällaista demokraattista perusarvoa - sananvapaus ja vapaat markkinat - ovat samanaikaisesti ylösalaisin", Thompson sanoi.

Analyytikot sanovat, että kansallisen turvallisuuden tekosyyn alla on todellinen aikomus saada poliittisia ja kaupallisia hyötyjä.

"Yhdysvaltojen TikTokin kaltaisia ​​yrityksiä vastaan ​​käyttämät temput heijastavat syvästi juurtuneita ennakkoluuloja Kiinaan", kertoi teknologiakonsultointiyrityksen Pingwestin perustaja Luo Yihang.

"Kilpailijoiden räikeä tukahduttaminen ja rajoittaminen heikentävät pitkällä aikavälillä kaupallista innovaatiota Yhdysvalloissa ja estävät varmasti tekniikan vaihtoa maiden välillä", hän sanoi.

VIHJEN LÄHTÖ

Washingtonin TikTok-kielto on herättänyt törkeää yli 70 miljoonan kuukauden aktiivisen sovelluksen käyttäjän välillä Yhdysvalloissa. Hashtag # savetiktok2020 nähtiin trendikkäänä, ja hashtag #ban: n videoilla oli yli 620 miljoonaa katselua sunnuntai-iltana TikTokilla. Monet käyttäjät ovat kasvaneet luottamaan foorumiin, jolla rakennetaan uraa sosiaalisessa mediassa ja ansaitaan elantonsa.

Syyskuusta 2018 lähtien TikTokin käyttö aikuisten keskuudessa Yhdysvalloissa on kasvanut räjähdysmäisesti, kaksinkertaistunut ja saavuttanut 14,3 miljoonaan vain kuuden kuukauden aikana, mikä on kolmanneksi suurin latausten lukumäärä maailmassa. Huhtikuusta alkaen sovellus on ladattu yli 2 miljardia kertaa w

http://english.sina.com/buz/b/2020-08-05/detail-iivhvpwx9285140.shtml

Kommentit