Venäjän ainoa naiskosmonautti laukaistaan avaruuteen vuonna 2022 - Russia Beyond

Ensimmäisen kerran kahdeksaan vuoteen venäläinen nainen lentää Kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle: Russia Beyond -julkaisu kertoo

Venäjän avaruusjärjestö Roskosmos aikoo syksyllä 2022 lähettää Anna Kikinan, Venäjän ainoan nykyisen naispuolisen kosmonautin, kansainväliselle avaruusasemalle (ISS):lle. Annamme tietoja koskien, kuka hän on ja kuinka hän läpäisi valintaprosessin.

TIEDE & TEKNIIKKA | HEINÄKUUN 9. PÄIVÄ VUONNA 2020 | VICTORIA RYABIKOVA

35-vuotias Anna Kikina syntyi 27. elokuuta 1984 Novosibirskissä. Koulussa hän opiskeli urheilua. Vuonna 2005 hän suoritti ensiapukouluttajan kurssin Venäjän hätätilanneministeriön alaisuudessa ja valmistui vuonna 2006 Novosibirskin osavaltion vesiliikenneakatemian teknillisestä tiedekunnasta erikoistumisella hätätilanteisiin. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2008, hän sai toisen tutkinnon samasta yliopistosta, tällä kertaa taloustieteen ja hallinnon alalta.

Myöhemmin Anna päätti toimia journalismin parissa ja tuli radioemännäksi Radio Siberiassa. Ja vapaa-ajallaan hän kilpaili monenurheilutapahtumissa ja koski koskenlaskua ja sai urheilun maisterin tittelin molemmilla aloilla. Toinen harrastus on laskuvarjohyppy, ja Kikinalla on jo 151 hyppyä vyönsä alla. Verkkolehden Lenta.ru mukaan hän rakastaa kirjoja ja elokuvia, erityisesti Lord of the Rings ja Avatar.

Russia Beyond

Kommentit