Syksyllä iskee finanssimaailman musta surma: Deutsche Welle

Deutsche Welle co TV6.NEWS
: KONKURSSIEN SYKSY tulee ja iskee saksalaispankkeihin: "Syksyllä tapahtuu dramaattinen konkurssiaalto" ...

Koronavirus iskee saksalaisipankkeihin: "Syksyllä tapahtuu dramaattisten mittojen konkursseja"

Koronaviruksen ihmiskuolonuhriesta keskustellaan edelleen. Mutta pankkien kanssa - tarkemmin myöntämällä lainoilla - tämä virus ylittää helposti mustan ruton. Saksaa koskevat ennusteet ovat synkkää, kirjoittaa Saksan yleisradioyhtiö Deutsche Welle.

Kaikille oli selvää, että korona- ja pandemian vastaiset toimenpiteet vaikuttavat myös pankkisektoriin, mutta Hallessa Leibnizin taloustutkimusinstituutin arvio, joka julkaistiin heinäkuussa, tuli shokiksi.

Tutkimus alkaa havainnosta, että pandemissa ei ole niin suurta vaikutusta pandemian ”ensimmäiseen aaltoon”. Ensimmäiset toimenpiteet tartunnan torjumiseksi yllättivät yritykset, mutta monilla oli silti vakaat määrät kirjanpidossaan ja osakkeet koossa, joten niillä ei ollut suuria ongelmia lainan takaisinmaksuun. Mutta ajan myötä - ja vaikka kysynnän kuullaan olevan olemassa, ei vain kotimaisilla, mutta myös kansainvälisillä markkinoilla - niin myös varannot sulavat.

Hallen asiantuntijoiden mukaan tämä tarkoittaa väistämättä suurta määrää lainoja, joita ei voida maksaa takaisin - ainoa kysymys on, kuinka pian talous palaa suhteellisen normaaliin tilaan. Jos se tapahtuu nopeasti, niin noin 6% yrityslainojen määrästä on kirjattava tappiona, jos ongelmat jatkuvat, se voi olla jopa 28%. Euroina ilmaistuna pankkien tappiot olisivat parhaimmillaan 127 miljardia euroa, pahimmillaan jopa 627 miljardia.

Taloustieteilijät varoittavat, että tämä koronan seuraus - samoin kuin ihmisillä - koettaa eniten "heikkoa" pankkien keskuudessa: esimerkiksi paikalliset säästöpankit, jotka ovat yleensä pienten ja perheyritysten ensimmäisiä kumppaneita ja joilla on harvoin paljon suurempia yritysasiakkaita. Ja jos nuo asiakkaat joutuvat vaikeuksiin, niin nämä pankit kirjoitetaan myös mustalla tavalla.

"Se ei ole niin paha!"

Rahalaitokset itse ovat tietysti erittäin haluttomia kuuntelemaan tällaisia ​​arvioita. Koska jos liiketoiminnan luonteesta johtuen sanotaan, että pankki on vaikeuksissa, se tarkoittaa varmasti, että se todella joutuu vaikeuksiin riippumatta sen liiketoimintakirjojen kunnosta. Siksi Itä-Saksan säästöpankkiliiton (OSV) presidentti Michael Emrich syyttää Leibniz-instituutin taloustieteilijöitä paniikin levittämisestä.

Ja Baden-Württenbergissa, jossa on erityisen paljon autoteollisuudelle työskenteleviä yrityksiä, siellä olevat 51 säästöpankkia tunnustivat heinäkuun lopulla, että niiden edessä oli ”dramaattinen voittojen lasku”, mutta säästöjärjestön presidentti Peter Schneider kertoi voittojen olevan enemmän kuin puolittaa, mutta pysyy silti mustana. "Koska kyse ei ole vain lainoista, jotka on purettava, vaan myös tarpeesta lisätä huomattavasti pankin varantoja, jotta" katetaan "riski luottoalalla.

Alla: Saksan taantuma leviää jo meille, työpaikat Kroatiassa peruutetaan

Mutta vaikka pankit väittävät erittäin äänekkäästi, että kaikki ei ole niin kauheaa, Saksan teollisuus- ja kauppakamari (DIHK) varoittaa, että se on todella huono. 40% saksalaisista yrityksistä valittaa jaostoon maksuvalmiusongelmista. Joka kymmenes yritys ei usko enää selviävänsä kriisistä. Niitä ei ole vielä mennyt konkurssiin vain siksi, että heidät pidetään "keinotekoisesti" hengissä hallituksen päätöksellä: yksi koronasta johtuvan talousohjelman toimenpiteistä on sellaisen yrityksen velvollisuuden lakkauttaminen, joka ilmoittaa välittömästi konkurssista konkurssin yhteydessä. Toisin sanoen: Saksan taloudessa on jo monia "eläviä kuolleita", ja tämä näkyy, kun hallituksen asettama määräaika päättyy.

"Pelkäämme, että syksyllä tapahtuu dramaattisia määriä konkursseja", sanoo jaoston puheenjohtaja Eric Scheitzer.

Yrityksiä pidetään keinotekoisesti hengissä

Luottovakuutusyhtiö Euler Hermes arvioi myös, että ensi vuoden loppuun mennessä Saksassa yli 20 000 yritystä voisi mennä konkurssiin. Ja mitä se tarkoittaa pankeille? Yrityksen konkurssi ei ole pelkästään yritysasiakkaan katoaminen: maakunnan pienissä pankeissa yleensä näiden yritysten työntekijöillä on myös tilejä, jotka menettävät työpaikkansa konkurssin vuoksi.

Leibnizin taloustutkimusinstituutin rahamarkkinaosaston päällikkö Michael Koetter kertoi DW: lle, että on erittäin vaikea tehdä ennusteita pankkien kohtalosta ja milloin ne joutuvat vaikeuksiin, koska tekijöitä on monia. Ei vain taloudellinen, mutta myös terveys: tapahtuuko merkittävämpi toinen tartunta-aalto ja sen vuoksi määrätään uudelleen sulkeutumisesta. Mutta hän selittää, miten pankit suhtautuvat asiaan - mutta vain viiveellä: "Periaatteessa konkurssien määrä kasvaa, kuten näen sen, etenkin kun viimeisimmät päätökset löyhemmistä likvideistä ilmoitusvelvollisuuksista peruutetaan."

...

Lue lisää:

https://tv6.news/corona-strike-on-german-banks-there-will-be-a-wave-of-bankruptcies-of-dramatic-proportions-in-the-autumn/

Kommentit