POHJOIS-KOREA varoittaa: Euroopan unioni "romahtaa pian!": EU "uhka amerikkalaiselle imperialismille" | Daily And Sunday Express

Kim Jong-un: Kuinka Pohjois-Korean johtaja varoitti EU: ta kohtaavan ”myllerryksen ja tuhon”

KIM JONG-YK: sta tuli epätodennäköinen vihollinen EU: lle, kun Pohjois-Korean johtaja väitti, että ryhmä oli menettänyt tiensä Brexitin jälkeen.

Kim Jong-unin mielipide tuli Pohjois-Korean sanomalehden Rodong Sinmun -lehden toimituksesta - suukappale Pyongyangin diktatuuriselle hallitukselle. Pohjois-Korean hallitus julkaisi heinäkuussa 2016 julkilausuman, joka koski Yhdistyneen kuningaskunnan vuoden 2016 EU-kansanäänestyksen tulosta, jossa Britannia tuki Brexitiä. Artikkelissa väitetään, että Yhdistynyt kuningaskunta päätti poistua ryhmästä, koska EU oli menettänyt "alkuperäisen henkensä".

Kimin hallitus syytti huomattavasti Yhdysvaltoja äänestyksessä.

Artikkelissa, jonka otsikko on ”Euroopan unioni hämmentynyt”, väitettiin, että EU: n oli tarkoitus tasapainottaa ”Yhdysvaltain imperialistista monoliittista järjestelmää”, mutta se oli menettänyt tiensä ja oli alkanut tukea Yhdysvaltoja sen ”holtittomissa” ulkopolitiikan harjoittamisissa.

NK-uutisten kääntämässä otteessa se väittää, että Yhdysvaltain kannattava kanta johti Lähi-idän tuhojen, veren, sisällissodan ja anarkistisen kaaoksen aiheuttamiin myrskyihin ja Eurooppaan suuntautuviin loputtomiin pakolaisiin.

Vaikka Pohjois-Korean hallitsija vastustaa länsiä kokonaisuutena sen puremista taloudellisista pakotteista - Yhdysvaltojen on todettu olevan vihollisensa numero yksi.

Kahden maan välinen huono tunne voidaan jäljittää Korean sotaan vuosien 1950 ja 1953 välillä.

Alun perin Yhdysvallat ajoi sotilaita pohjoisessa Kiinan rajalle, ennen kuin Pekingin joukot aloittivat vastahyökkäyksen tuolloin Pohjois-Korean johtajan Kim Il-sungin (Kim Jong unin isoisän) puolustamiseksi.

Sittemmin Pohjois-Korean johtajat ovat käyneet sanallista sotaa Yhdysvaltain presidenttejä vastaan, mukaan lukien Donald Trump.

29. huhtikuuta 2020 (CHARLIE BRADLEY), päivitetty samaisena päivänä.

BRITTILEHTI Daily And Sunday Express.

Kommentit