Kiina keskittyy nyt virallisesti sosialistiseen markkinatalouteen ja talousuudistuksiin | China.org.cn

Kiina omaksuu epävarmuustekijöitä ja haasteita uudistuslupauksella

KIINA, 31. huhtikuuta 2020, (China.org.cn) --- Globaalin pandemian ollessa edelleen kehittymässä, on edelleen epävarmaa, miten sen lopullinen vaikutus maailmantalouteen tulee. Kiinan osalta ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä, miten vastata tulevaisuuden haasteisiin.

Aivan kuten se on tehnyt työtä Kiinan aikaisempien taloudellisten ihmeiden suhteen, uudistukset ovat edelleen maan vahva vastaus muutosmaailmaan ja avain epidemian jälkeiseen kasvuun maan johdon toistuvien pyyntöjen mukaan.

Kiina luottaa uudistuksiin muuttuvien tilanteiden ratkaisemiseksi ja uusien näkymien avaamiseksi kannustaen samalla tutkimusta avainalueilla, kokonaisuudistuksen syventämistä käsittelevän keskuskomitean äskettäisen kokouksen mukaan.
...

Keskittymätön uudistus

Kiinassa, jossa uudistukset ja markkinoille avautuminen ovat johtaneet maan talouskasvuun yli 40 vuoden ajan, uudistusvauhti ei koskaan loppunut edes epidemian puhkeamisen vaikeana aikana.

Katsaus Kiinan viimeisen kuuden kuukauden tärkeimmistä uudistuksista paljastaa johtolankoja maan pyrkimykseen edistää uusia mahdollisuuksia haasteiden keskellä ja pyrkiä syvemmälle osallistumiseen maailmantalouteen.

Kaksi huhtikuussa ja toukokuussa julkistettua kahta yleistä suunnitelmaa - toinen koski resurssien markkinalähtöistä kohdentamista ja toinen sosialistisen markkinatalouden parantamista - keskittyi molempien suojaamaan markkinoiden asemaa Kiinan taloudessa vauhdittamaan sekä kotimaisen että ulkomaisen kasvun kasvua. Mukana oli myös rahoitetut yritykset.
...Kommentit