Kiina kehoittaa amerikkalaisia lopettamaan "kiinalaisten sortamisen" | Xinhua-uutiset

Kiina kehoittaa Yhdysvaltoja lopettamaan kiinalaisten journalistien "sortaminen" Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltojen puolella 8. toukokuuta kiinalaisten toimittajien viisumit rajoitettiin 90 päivään, jolloin heidän oli haettava viisumin uusimista 90 päivän välein. "Kuten ymmärrämme, asiaankuuluvat kiinalaiset toimittajat ovat jo hakeneet viisumin jatkamista, mutta yksikään heistä ei ole saanut vastausta Yhdysvaltain puolella", kertoi ulkoministeriön tiedottaja Wang Wenbin päivittäin lehdistötilaisuudessa.

"Jos Yhdysvallat taipuu menemään väärälle tielle ja kaksinkertaistuu virheistään, Kiinan on pakko ryhtyä tarvittaviin ja laillisiin reaktioihin laillisten oikeuksiensa ja etujensa tukemiseksi", sanoi Wang.

"Sanoimme monta kertaa, että Yhdysvallat aiheutti nykyisen tilanteen ja on siitä vastuussa. Yhdysvaltojen tulisi heti korjata virheet ja lopettaa Kiinan tiedotusvälineiden ja toimittajien poliittinen sorto", Wang sanoi.

Wang kertoi jonkin aikaa, että kylmän sodan mentaliteettiin ja ideologiseen puolueeseen juurtuneet Yhdysvallat käynnistivät yhden poliittisen tukahduttamiskierroksen toisensa jälkeen kiinalaisia ​​tiedotusvälineitä vastaan.

Joulukuussa 2018 se vaati asianomaisen kiinalaisen mediajärjestön Yhdysvaltain toimistoa rekisteröitymään "ulkomaiseksi edustajaksi". Vuodesta 2018 lähtien Yhdysvaltojen puolella on rajoittamattomasti viivästytetty hyväksyntää ja evätty jopa viisumihakemus 20: lle yhdysvaltalaiselle kiinalaiselle toimittajalle. Helmikuussa 2020 Yhdysvaltojen puolue nimitti viisi kiinalaista mediaorganisaatiota Yhdysvalloissa "ulkomaanedustustoiksi" ja asetti sitten heidän henkilöstönsä ylärajalle, karkottaen käytännössä 60 kiinalaista toimittajaa. Toukokuussa Yhdysvaltojen puolella rajoitettiin kiinalaisten toimittajien viisumeja 90 päivään. Kesäkuussa Yhdysvaltojen puolue lisäsi jälleen neljä kiinalaista mediaorganisaatiota Yhdysvalloissa "ulkomaisten edustajien" luetteloon.

Wang painotti, että kiinalaiset toimittajat ovat noudattaneet journalismin etiikkaa sekä objektiivisuuden, oikeudenmukaisuuden, totuudenmukaisuuden ja tarkkuuden periaatetta suorittaessaan raportointitoimintaa kaikkialla maailmassa, myös Yhdysvalloissa.

Hän sanoi, että asiaan liittyvät Yhdysvaltojen toimet ovat häirinneet vakavasti kiinalaisten toimittajien normaalia raportointitoimintaa, vahingoittaneet vakavasti kiinalaisten tiedotusvälineiden mainetta ja vaikuttaneet normaaliin ihmisten väliseen vaihtoon osapuolten välillä.

Ylpeileen lehdistönvapaudesta Yhdysvallat estää nyt Kiinan tiedotusvälineitä tekemästä työtä. "Tällainen kaksisuuntainen käyttäytyminen paljasti tekopyhyyden niin sanotussa lehdistönvapaudessa, vain kaksoisstandardien ja hegemonisen kiusaamisen", sanoi tiedottaja.

Xinhua


Kommentit