Deutsche Welle: Venäjällä joukkorokotuskampanja lokakuussa: "Pitkä pandemia edessä maailmalla" kertoo WHO

YK: n terveyselin teki synkkän ennusteen, kun Euroopalla on mahdollisuus toiseen tartuntojen aaltoon. Seuraa uusinta tietoa COVID-19-pandemiasta.

1. elokuuta 2020 (Deutsche Welle)

Maailman terveysjärjestö (WHO) on ilmoittanut pandemian olevan todennäköisesti "pitkä" tapaus. Terveysvirasto varoitti lausunnossaan myös "vastausväsymysriskistä sosiaalis-taloudellisten paineiden yhteydessä", kun pandemia alkaa kahdeksannen kuukauden kuluttua siitä, kun se sai ensimmäisen kerran otsikoita vuoden vaihteessa.

Samaan aikaan entinen "menestystarina" Vietnam pyrkii hallitsemaan puhkeamisen, joka leviää kuuluisimmassa rantakohteessaan. Kolmas henkilö kuoli koronaviruskomplikaatioiden maassa, virkamiehet kertoivat lauantaina, päivän kuluttua sen ensimmäisestä kuolemasta, kun se kamppailee uusitun puhkeamisen kanssa 99 päivän jälkeen ilman paikallisia tapauksia.

Venäjän terveysministeri Mihail Murashko (kuvassakertoi, että viranomaiset valmistelevat lokakuusta joukkorokotuskampanjaa koronaviruksen torjumiseksi. Murashkon mukaan Gamaleya-instituutti, Moskovan valtion tutkimuslaitos, oli saanut päätökseen adenoviruspohjaisen rokotteen kliiniset tutkimukset ja lääkkeen rekisteröintiä varten oli jo valmisteilla paperityötä.

Deutsche Welle-uutiset

https://www.dw.com/en/children-carry-higher-levels-of-coronavirus/a-54387327

Kommentit