Yhdysvallat haluaa boikotoida Kiinan vuoden 2022 Pekingin olympialisia? | Nezavisimaya Gazeta

Yhdysvaltain lainsäätäjät silmäilevät olympiaboikottia Kiinaa vastaan

Useat Yhdysvaltojen kongressiedustajat vaativat boikotoimaan vuoden 2022 Pekingin olympialaisia. Samanlainen askel tehtiin Neuvostoliittoa vastaan ​​40 vuotta sitten, kun Washington ja sen liittolaiset mainitsivat Moskovan intervention Afganistanissa. Ja nyt, he saattavat viitata Pekingin tukahduttamiseen muslimeja vastaan ​​Xinjiangin autonomisella alueella, Nezavisimaya Gazeta toteaa.

Johtaja Thomas Bach on puhunut kaikkia boikotteja vastaan ​​sanoen, että ne vaikuttavat kielteisesti urheilijoihin. Oxfordin Kiinan keskuksen tutkija George Magnus kuitenkin sanoo, että vuoden 2022 olympialaisista on tulossa potentiaalinen kiista. Yhdysvalloilla, Kanadalla ja Ruotsilla on kireät suhteet Kiinaan, ja ne saattavat haluta hylätä pelien ylityksen tai boikotoida niitä.

Vanhempi stipendiaatti Washingtonissa sijaitsevassa Kiinan ja Amerikan tutkimuslaitoksessa Sourabh Gupta uskoo, että olympiaboikotin suhteen Yhdysvalloilla on viimeinen sana, etenkin kun otetaan huomioon sen vaikutusvalta muihin Five Eyes -älykkösopimuksen jäseniin. Yhdistynyt kuningaskunta, Kanada, Australia ja Uusi-Seelanti.

TASS

https://tass.com/pressreview/1181127

Kommentit