TASS: Venäjä ei ole kiinnostunut Euroopan valtioiden hajoamisesta - suurlähettiläs

  • "Minkä tahansa maan itsenäisyys, kun käydään läpi tiettyjä prosesseja, me tiedämme miten vaikeaa on, ja emme silloin suosi Euroopan disintegraatio-prosessia." huippudiplomaatti Andrei Kelin kertoi.

LONTOO, 22. heinäkuuta (TASS) --- Venäjä ei ole kiinnostunut minkään EU-maan disintegraatio-prosessista, joihin kuuluu myös Skotlannin mahdollinen eroaminen Iso-Britanniasta, kertoi Venäjän Iso-Britannian suurlähettiläs Anrei Kelin haastattelussaan Sky News -kaapelitelevisiokanavalle.

Raporttia kommentoiden, jonka julkaisi brittiläinen tiedustelu- ja turvallisuusvirasto, kertoi Kelin dokumentissa koskien Venäjän "väitettyjä toimia" Skotlannin itsenäisyyden edistämiseksi "ettei mitään faktoja oltu tuotu julki" tukemaan väitettä.

"Ei ole mitään järkeä tehdä kyseisen kaltaista operaatiota. Skotlannin itsenäisyyden kysymys kuuluu Skotlannin kansalle ja Iso-Britanialle. Minkään maan itsenäisyys - olemme käyneet läpi näitä prosesseja, ja tiedämme miten vaikeita ne ovat, ja emme ole suotuisia Euroopan disintegraatio-kehitykselle," haastattelun käsikirjoituksesta käy ilmi.

Kyseinen venäläinen huippudiplomaatti myös lisäsi, että kyseisen 5,5 miljoonan kansan maan olisi vaikeaa tehdä omia tehtäviä yksttäisenä maana. Esimerkkinä hän piti Baltian maiden väestön vähentymisen, varsinkin Liettuassa joka on menettänyt arviolta 20% sen väestöstä.

TASS

https://tass.com/politics/1181077

Kommentit