Salaiset dokumentit paljastavat: VENÄJÄN haluttiin liittyä NATOon | Daily And Sunday Express


ISO-BRIATANNIA, 29. heinäkuuta 2020 (Daily And Sunday Express) - Hallitus harkitsi VENÄJÄä suunnitelmissa sallia toimia Naton assosioituneina jäsenenä liikkeen entisen johtajan Ken Clarken siirtämänä.

Asiantuntijat ovat kiinnittäneet yhä enemmän huomiota Vladimir Putinin Eurooppa-suunnitelmiin. Entinen puolustusministeri Tobias Ellwood varoitti mahdollisesta toisen kylmän sodan tilanteesta, kun Moskova ryhtyy yhteen Pekingin kanssa. Äskettäin perustettu tiedustelupalvelu- ja turvallisuuskomitea ilmoitti viime viikolla raportin Venäjän yrityksistä vaikuttaa Ison-Britannian politiikkaan sen jälkeen, kun parlamentin jäsenet olivat yksimielisesti suostuneet siihen, että se tulisi julkaista ennen kuin kamari nousee kesätaukoun. Ilmoituksen jälkeen ulkoministeri Dominic Raab vahvisti Commonsissa, että Venäjä yritti puuttua 2019: n yleisiin vaaleihin paljastaen, että Jeremy Corbynin kampanjan aikana osoittama vuotanut asiakirja Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen kaupasta oli peräisin Venäjän hakkereilta.

Nousevien uhkien keskellä pääministeri Boris Johnson on määrännyt merkittävän kansallisen turvallisuuden ja ulkopolitiikan järkkymisen, joka on käsittänyt Sir Mark Sedwillin korvaamisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajana David Frostin kanssa ja yhdistäneen kansainvälisen kehityksen osaston (DfID) Ulkomaisten ja kansainyhteisöjen viraston (FCO).

Mutta kansallisarkiston joulukuussa 2019 turvaluokitellut asiakirjat paljastivat Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen jäsenet harkitsevansa suunnitelmia tehdä Venäjästä Naton assosioituneeksi jäseneksi.

Tammikuusta 1995 päivätyssä muistiossa todettiin puolustussihteerin Malcolm Rifkindin esittäneen mahdollisuuden muuttaa suhteita Venäjään ja Keski-Eurooppaan ensimmäistä kertaa kylmän sodan päättymisen jälkeen korostaen poliittista ja sotilaallista liittoa mahdollisena keinona tehdä niin.

Herra Rifkindin osaston muistiossa todettiin, että ”Venäjän integroiminen realistiseen ja arkaluontoiseen Eurooppaan ja Länsiin kuuluvaan kansakuntien perheeseen” oli “vaikein kohtaamme ongelma”.

Daily And Sunday Express

https://www.express.co.uk/news/world/1315371/russia-news-nato-government-ministers-ken-clarke-secret-files-china-vladimir-putin-spt

Kommentit