Saksalaistutkimus: Maailmanlaajuinen konkurssiaalto tulee syksyllä ja iskee pahiten Yhdysvaltoihin

  • USA:n luottoluokituksen odotetaan laskevan nykyisestä AAA:sta laajojen konkurssien vuoksi.
(Julkaistu 21.07.2020.)
Samalla kun Yhdysvallat on keskus muutoksen aallolle, on joissain muissa maissa rauhallista kunnes myrsky yltyy - kuten Saksassa. Kuitenkin syksyyn mennessä uusin konkurssikierros alkaa kaikkialla maailmassa. Tähän johtopäätökseen non tullut luotottaja Euler Hermes sen viimeisimmässä tutkimuksessaan. Asiantuntijat odottavat riitaantuneiden lainojen kasvavan 35 %:n vauhtia kahtena vuotena (2020 ja 2021) peräkkäin negatiiviselle tasolle (17% vuonna 2020, ja 16% 2021).

Kehitys on kuitenkin hyvin heterogeenistä: Kahdessa kolmesta maasta konkurssien huomattava lisääntyminen on jo nähtävissä, kun taas toisessa kolmannessa suurin nousu tapahtuu vasta vuonna 2021. "Tämä ei kuitenkaan ole mitenkään täysin selvää, vaan pikemminkin tikittävä pommi", kertoo Ron van het Hof, Euler Hermesin toimitusjohtaja Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.
"Tällä kertaa pommi sammuu viimeistään vuoden kolmannella vuosineljänneksellä, ja iskuaallot todennäköisesti leviävät koko vuoden 2021 alkupuoliskolle."

Ei näkyvyyttä

Ei ole merkkejä tilanteen lieventämisestä vuonna 2021, kun maailmanlaajuiset maksukyvyttömyydet lisääntyisivät entisestään. "Jos verrataan vuoden 2021 ennusteita vuoden 2019 tapauslukuihin, globaalien konkurssien kumulatiivinen kasvu kahden vuoden aikana on yli kolmannes (+ 35%) uuteen negatiiviseen ennätteeseen", sanoo maksukyvyttömyyspäällikkö Maxime Lemerle. Sektorianalyysit Euler Hermes -ryhmässä. "Jos vastaavat valtion tukitoimenpiteet lopetetaan liian pian, kasvu on todennäköisesti vielä suurempi 5-10 prosenttiyksikköä".

Saksa vientimaana riippuu voimakkaasti kansainvälisestä kehityksestä

Ei hyviä uutisia Saksalle vientimaana, jossa vientimarkkinoiden negatiivisella kehityksellä on yleensä voimakkaampi vaikutus kuin muissa maissa. Siitä huolimatta Saksa tulee todennäköisesti läpi kriisin paremmin kuin monet muut verrattuna. "Verrattuna moniin muihin maihin Saksa voisi päästä pois mustalla silmällä", Van het Hof sanoo. "Parempien lähtöasemien ja lyhyemmän, vähemmän tiukan sulkemisen lisäksi pääasialliset syyt tähän ovat hallituksen nopea ja erittäin laaja hätätoimenpide. Erityisesti liittovaltion hallituksen ja luottovakuutusyhtiöiden tarjoama yhteinen suojavarjo saksalaisille yrityksille on vakiinnuttanut kaupan toistaiseksi ja tarjonnut lisäsuojaa toimitusketjuille ".

Muut maat kärsivät paljon kovemmin ja nopeammin

Kaiken kaikkiaan konkurssien määrä tässä maassa Covid 19 -pandemian aikana kasvaa todennäköisesti yhteensä 12% kahden vuoden aikana vuoteen 2021 saakka noin 21 000 tapaukseen. + 8%: lla leijonanosa on todennäköisesti vuonna 2021. Vuonna 2020 johtava luottovakuuttaja odottaa tapausten määrän kasvavan + 4% noin 19 500: een. Tämä tarkoittaa, että Saksa, samoin kuin Yhdistynyt kuningaskunta, Ranska, Belgia, Sveitsi ja Intia, on yksi kolmannes maista, joilla on kielteisiä vaikutuksia viiveellä. Valtion toteuttamien kiireellisten toimenpiteiden lisäksi yksi tärkeimmistä syistä tähän on Saksan maksukyvyttömyysvelvollisuuden väliaikainen keskeyttäminen syksyyn saakka.

Suurien konkurssien kertyminen avainaloille vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla

"Vaikeuksissa olevien yritysten on tällä hetkellä ilmoitettava tästä maksukyvyttömyystuomioistuimelle syksyllä", sanoo Van het Hof. "Siksi meillä on tällä hetkellä Saksassa suhteellisen vähän tapauksia. Mutta esiintymiset ovat harhaanjohtavia ja totuuden hetki iskee syksyllä monille. Vaikka viime aikoina on tehty vain muutama maksukyvyttömyys, koska ilmoitusvelvollisuus on väliaikaisesti keskeytetty, Tämän ei pidä hämärtää sitä tosiasiaa, että näemme silti jo suurien maksukyvyttömyyksien kertymisen vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla - etenkin avainaloilla, kuten auto- ja metalliteollisuus.

Uudet kysynnälliset liiketoimintamallit

Lisäksi yrityksillä on suuria haasteita dramaattisesti muuttuvien liiketoimintamallien suhteen - etenkin Covid-19: n takia. "Esimerkiksi yksikään yritys ei ole suunniteltu palvelemaan yhtäkkiä vain puolta asiakkaistaan. Monien yritysten on perusteellisesti mietittävä ja mukautettava liiketoimintamalliaan. Heidän on ensin rahoitettava tämä, ja tähän tarvitaan heille marginaalit ja ratkaisu vuoristojensa rakenneuudistukseen. velkaa, joka on kasvanut huomattavasti monille yrityksille Covid-19: n ansiosta. Yhdessä digitaalisen muutoksen kanssa nämä ovat monia muuttujia, jotka määräävät tulevan kehityksen myös vuoden 2021 jälkeen. "

Kasvu on voimakkainta Yhdysvalloissa, Brasilia, Portugali, Alankomaat ja Kiina konkurssien aaltoalueella

Siitä huolimatta, monet yritykset muissa maissa kärsivät aikaisemmin ja vaikeammin: Yhdysvallat (maksukyvyttömyyden lisääntyminen 47% vuonna 2020) johtaa niiden maiden negatiiviseen luokitukseen, joiden maksukyvyttömyys lisääntyy jo huomattavasti vuonna 2020. Ne jakavat kohtalonsa kahden kanssa kolmesta maasta ympäri maailmaa. Näitä ovat Yhdysvallat, Brasilia (+ 32% vuonna 2020) ja Kiina (+ 21%) sekä monet Euroopan maat, kuten Portugali (+ 30%), Alankomaat (+ 29%), Espanja (+ 20%) ja Italia (+ 18%).

Lähde: saksalaiset tutkimus- ja uutislähteet.

Linkki saksaksi:
https://www.interview-welt.de/2020/07/20/studie-weltweite-pleitewelle-setzt-ab-herbst-ein-usa-das-epizentrum-der-insolvenzen/
Linkki englanniksi (käännös):
https://www.reddit.com/r/economy/comments/huh813/study_worldwide_bankruptcy_wave_begins_in_autumn/

Kommentit