RUSSIA TODAY: Dollarin romahdus tulee kaatamaan koko USA:n korttitalotalouden vuoden loppuun mennessä: Peter Schiff

YHDYSVALLAT, 31. heinäkuuta 2020, (Russia Today, RT) - Kukaan ei näytä olevan huolestunut putoavasta dollarista, veteraani pörssisijoittaja Peter Schiff kirjoittaa Twitterissä, samalla kun Yhdysvaltain dollari jatkaa laskuaan kilpailijoita, ja kultaa ynnä hopeaa vastaan. Kullalla ja hopealla on ollut historiallinen ennätyskasvu tänä vuonna.

Schiffin mukaan TIETÄMÄTTÖMYYS "pysyy varmasti muodissa kunnes laskusta tulee romahdus, ja minä en meinaa silloin dollari-indeksin rikkovan 80:n rajaa. Sen nykyisellä laskutahdillaan se taso rikotaan pian ennen vuoden loppua, ehkä vaalipäivänä jo."

Yhdysvaltain dollarin pudotus on kiihtynyt viime viikkoina samalla kun koronavirusten tapauksissa on ollut kasvua Yhdysvalloissa ja maailmantalouden talousaktiviteetissä on ollut parantumisen merkkejä. Yhdysvaltain dollarin ICE-indeksi, joka kuvaa dollarin greenback-valuuttaa sen viiden suurimman kilpailijan kanssa on pudonnut 0,4 prosenttia perjantaina 92.635 pisteeseen ja silllä käydään kauppaa alhaisimmalla tasolla aina sitten vuoden 2018 huhtikuun. Samalla kulta on noussut sen uusimpaan tuoreimpaan korkeuteen.

"Koronavirus vain kiihdytti dollarin pudotusta ja ei ole mitään mitä keskuspankki Federal Reserve (Fed) voisi tehdä nyt estääkseen dollaria putoamasta." Schiff kertoi hänen radiolähetyksessä podcastina.

Hän selitti negatiivisten korkojen olevan paljon enemmän negatiivisia koska Yhdysvaltain valtio käyttää CPI (Consumer Price Index):ä "joka juuri ja juuri raapaisee maanpintaa inflaatiokehitykseen liittyen."

Schiffin mukaan kulta tulee ravistelemaan dollaria koska euro ja muut valuutat eivät ole valmiita ottamaan sen roolia. "Mikään muu valuutta ei tule ottamaan dollarin asemaa, todellinen raha tulee tilalle, varsinkin kulta, koska kulta oli paikalla ennen dollaria," hän kertoi, lisäten dollarin greenbackin "tehneen huonon tuloksen, ja nyt kulta valtaa sen paikkaa."

Schiff kertoi: "Kokonainen korttitalotalous joka on syntynyt viime vuosien seurauksena, jota keskusspankki Federal Reserve (Fed) on ollut suunnittelemassa arkkitehtinä korteilla, lepää dollarin reservivaluutan statusaseman päällä. Jos dollari menettää kyseisen pohjan niin koko korttitalo tulee heilumaan ja kaatuu lopulta kokonaisuudessaan."

Russia Today


Kommentit