RT: USA:n BKT putosi 32,9% ja Kiina on buumissa

KIINA, 31. heinäkuuta 2020, (Russia Today, RT, kuva: Wikipedia) - Yhdysvaltain BKT putoaa 32,9 prosenttiä samalla kun Kiinan manufaktuuriteollisuus on nousukaudella viidettä kuukautta peräkkäin päihittäen analyytikkojen ennusteet.

Kiinalaisten tehtaiden aktiviteetti oli odotuksia parempi, kasvaen viidettä peräkkäistä kuukautta ja parantuen nopeampaa kasvuun, tiedot kertovat.

Kiinan tarkkaan seurattu PMI-manufaktuuriteollisuuden ostoindeksi kasvoi 51,1 lukemaan heinäkuussa kesäkuun 50,9:stä, se on indeksin suurin lukema aina sitten maaliskuun. Kyseessä on parempi lukema kuin analyytikot ovat odottaneet - Bloombergin kyselemät asiantuntijat olivat ennustaneet indeksin (kasvun) pysyvän kesäkuun tasolla, samalla kun Reutersin kyselemät asiantuntijat uskoivat sen laskevan 50,7:n lukemaan, näin kuitenkaan tapahtumatta kasvunopeuden kasvaessa.

PMI on koko manufaktuuriteollisuuden aktiivisuuden mittari jota arvioidaan kyselemällä tehtaiden omistajilta ja ostopäälliköiltä. Mitä tahansa yli 50:n kertoo kasvusta tehtaiden tuotannossa, samalla kun alhaisempi lukema tarkoittaa (tuotannon) laskua. Nyt se on viidettä kuukautta peräkkäin yli 50:n.

Maailman toiseksi suurimman talouden elpyminen tapahtuu, kun jotkut johtavista maista ovat ilmoittaneet voimakkaista supistumisista. Yhdysvaltain bruttokansantuote (BKT) laski 32,9 prosenttia toisella neljänneksellä, mikä merkitsi ennätyksellistä voimakkainta laskua. Samana ajanjaksona Saksan talous supistui 10 prosenttia ja Ranskan talous supistui 13,8 prosenttia.

RT 

https://www.rt.com/business/496713-china-factory-activity-recovery/

Kommentit