REUTERS: Maailman erittäin varakkaat siirtyvät kultaan ärsykkeiden keskellä

Liittyy Venäjän kultaostoksiin ja varantoihin. | 
Brenna Hughes Neghaiwi, Simon Jessop, Reuters

ZURICH / LONTOO (Reuters) - Kun osakemarkkinat karkaavat takaisin koronaviruksen johtamasta reitistä, maailman varakkaiden neuvonantajat kehottavat heitä omistamaan enemmän kultaa, kyseenalaistaen rallin voimakkuuden ja globaalien keskuspankkien käteisvarojen pitkän aikavälin vaikutukset törsätä.

Ennen COVID-19-pandemiaa useimmat yksityiset pankit suosittelivat asiakkaidensa pitämättä mitään tai vain pienen määrän kultaa.

Nyt jotkut kanavoivat jopa 10% asiakkaidensa salkuista keltaiseen metalliin, koska massiivinen keskuspankin elvytys vähentää joukkovelkakirjojen tuottoa - mikä tekee tuottamattoman kullan houkuttelevammaksi - ja nostaa inflaatioriskiä, ​​joka devalvoisi muita varoja ja valuuttoja.

Vaikka kullan hinnat ovat nousseet jo 14% vuoden alusta lähtien 1 730 dollariin unssilta, monet yksityiset pankkiirit vetoavat, että kultaa - joka on suojaa sekä inflaatiolle että deflaatiolle - on jatkettava ostamaan edelleen.

"Näkemyksemme on, että rahan tarjonnan paino, laajentuminen, lopulta vähenee dollarin suhteen, ja Fed-sitoumukset, jotka ankkuroivat reaalikorot, tekevät kullasta kohtuullisen vahvan", sanoi pääjohtaja Lisa Shalett. Sijoitusjohtaja, kertoo varainhoitoyhtiö Morgan Stanley (MS.N).

Yhdeksän yksityispankkia, joiden kanssa Reuters puhui, ja jotka valvovat yhdessä noin 6 biljoonaa dollaria varoja maailman erittäin rikkaille, kertoivat neuvoneensa asiakkaita lisäämään kullanjakoaan. Niistä neljä toimitti ennusteet ja kaikki näkivät vuoden päättyvät hinnat nykyistä korkeampina.

Maailman suurin varallisuudenhoitaja UBS (UBSG.S) kertoi, että kulta saattoi saavuttaa 1 800 dollaria vuoden lopussa perusskenaariossaan. Siihen vaikuttavat erittäin alhaiset korot ja sijoittajat, jotka etsivät kultaa suojatakseen salkkujaan tai jopa kosketakseen ennätyksellisyyttä. Korkeintaan 2 000 dollaria uusien koronavirusinfektioiden toisen aallon tapauksessa.

”Äskettäisen osakekurssin myötä ihmiset ovat hermostuneempia. Ihmiset etsivät aktiivisesti salkusuojauksia, jotka saattavat toimia hyvin useissa skenaarioissa”, kertoi Kiran Ganesh UBS: n pääkonttorista.

Morgan Stanley lisäsi 5%: n aseman hyödykkeisiin, mukaan lukien kulta, kaikissa malleissaan maaliskuun lopussa.

Vaikka pankki tuskin suositteli yli 10 prosentin asemaa kultaisissa hyödykkeissä, Shalett sanoi, että se voi päästä sinne, etenkin jos inflaatio kiihtyy merkittävästi.

Kysynnän lisääntyminen voi olla metallin hinnan itsensä toteuttava ennustaminen, koska jokaisella allokaatiomuutoksella joukkovelkakirja- ja osakemarkkinoilta, arviolta 200 biljoonaan dollariin saakka, on paljon suurempi vaikutus pienempiin kultamarkkinoihin, arviolta vähemmän kuin 5 biljoonaa dollaria.

REUTERS


Kommentit