Ainoastaan Kiina kasvaa maailman talouksista... | Reuters, Fortune, Peter Schiff, ja muut lähteetFortune.com: Taloustieteilijät ovat lisääntyvissä määrissä optimistisia Kiinan talouskasvun palautumisen ja BKT:n kasvun suhteen

Taloustieteilijät päivittivät ennusteitaan Kiinan talouskasvusta kuluvalle vuosineljännekselle ja vuodelle 2020, signaali lisää optimismia samalla kun maan on matkalla kohti graduaalista parantumista.

Bruttokansantuote tulee laajentumaan 1,5 %-(prosenttiyksikköä) toisella vuosineljänneksellä vuotta aiemmasta, kertoo keskimääräinen monien taloustietelijöiden kattava tutkimusarvio viime viikolla. Kyseessä on yli 1,2 %-(prosenttiyksikön) kasvu aina sitten toukuussa tehdystä edellisestä tutkimuksesta. Taloustieteilijät myös osoittivat koko vuoden kasvuprojektion olevan noin 1,7- 1,8% %-(prosenttiyksikköä).

Tutkimuksen tulokset indikoivat maailman toiseksi suurimman talouden tulevan pakenemaan teknistä taantumaa jotka jotkut taloustieteiiijät olivat veikanneet maalle, kun samalla maa kärsi arviolta 6,8 %-(prosenttiyksikön) pudotuksesta taloudessa ensimmäisten kolmen kuukauden aikana koronaviruksen sulkutilojen keskellä. Samoihin aikoihin teollisuus on palautunut kasvuun, kotitaloudet ovat vielä varovaisia ja kulutus pysyy arviolta heikentyneeenä.

Kiinan talous on päässyt kasvun merkkipaalun kohdalle, kertoi Aidan Yao, joka on senioritaloustieteilijä hongkongilaisessa AXA SA -yhtiössä. "Teollisuuden tuoton ja palvelusektoreiden kumpiekien kasvu on palautunut, ja odotamme positiivistä BKT:n kasvua toiselle vuosineljännekselle.

...

LUE LISÄÄ:


Peter Schiff: Kun USA:n talous on seitsemänkertaistunut Obaman kauden alusta, Fed ei "halua" puhkaista kuplaa

Jos luulet Yhdysvaltojen osakkeiden toimivan hyvin Joe Bidenin alaisuudessa kuten ne toimivat hyvin Barack Obaman aikana niin ajattele uudelleen. Kun Obama tuli virkaan oli tapahtunut vuosikymmenen laskumarkkinat, Nasdaq tippui 70 %-(prosenttiyksikköä). Siitä lähtien 7-kertaistunut talous. Talous on paljon huonompi nyt ja Yhdysvaltain keskuspankki Fed ei uskalla puhkaista uuttaa kuplaa.

LUE LISÄÄ:


Reuters-talousuutiset:
  • IMF kertoo kehittyvien talouksien saavan syvän iskun, vuonna 2020 Yhdysvaltojen arvioidaan putoavan 8 %-(prosenttiyksikköä), euroalueen 10,2 %-(prosenttiyksikköä).
  • IMF:n mukaan Kiina on ainoa suuri talous jonka odotetaan pitävän positiivistä kasvua vuonna 2020 noin 1,0 %-prosenttissa aiemman huhtikuun 1,2 %-prosentin kanssa.

LUE LISÄÄ:

Kommentit